Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

SOS! Πολύτεκνοι προσέξτε, το Υπουργείο Παιδείας σας έχει στήσει παγίδα


ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
 

Εισαγωγικό σχόλιο απο την "Κλασσικοπερίπτωση"

Αν έχεις 4,5,7 ή ακόμα και 10 παιδιά και το παιδί σου πέτυχε στις εξετάσεις αλλά "πέρασε" σε κάποιο μακρυνό Πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι, και νομίζεις ότι θα ισχύσει ο νόμος που του δίνει το δικαίωμα να ζητήσει μετεγγραφή σε πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι της πόλης που ζεί η οικογένειά σου ,μάλλον την έχεις πατήσει.


"Το να έχεις πολλά παιδιά είναι κάτι που αφορά εσένα και όχι το κράτος ,το οποίο δεν μπορεί τέλος πάντων να ασχολείται με μερικούς γραφικούς οι οποίοι δεν ήξεραν τι να κάνουν και έσπερναν παιδιά".

Αυτή είναι δυστυχώς μια χυδαία αντίληψη της πολυτεκνίας που απέκτησαν συν τω χρόνω οι εκμαυλισμένοι στα δόγματα της "Νέας Εποχής".


Αυτή η χυδαιότητα που αγγίζει ακόμα και τα όρια του "ρατσισμού" -για να χρησιμοποιήσουμε και εμείς την αγαπημένη "καραμέλα" των ψευτοπροοδευτικών της "μεγάλης" παράταξης των αριστεροδέξιων , βασιλοκομμουνιστών- καλλιεργήθηκε σχεδόν απο όλα τα κόμματα και πολλαπλασιάστηκε απο τα κατευθυνόμενα νεοεποχήτικα ΜΜΕ.

Η αγάπη του πολύτεκνου ζευγαριού για τα παιδιά, η εξ αντικειμένου ανεκτίμητη προσφορά του στην πατρίδα και το έθνος , καθώς επίσης και το παράδειγμα του λεβέντικου αντικονφορμισμού που εκπέμπεται απο τον τρόπο ζωής μιας πολύτεκνης οικογένειας, ήταν τα τελευταία χρόνια ένα "αγκάθι" στα πλευρά εκείνων που ήθελαν μια Ελλάδα διαρκώς συρικνούμενη, παρηκμασμένη και αδύναμη.

Όχι μόνο η πολυτεκνία αλλά ακόμα και η λαχτάρα για ένα η δυό παιδιά, όπως εκφραζόταν απο τους συνειδητά ολιγότεκνους , ήταν αντιλήψεις "ασυμβίβαστες" με αυτό που πλασάριζαν σαν σύγχρονο και αποδεκτό τρόπο ζωής οι κυβερνήσεις , τα κόμματα, τα ΜΜΕ και όλοι οι υπόλοιποι υπηρέτες της "Νέας Τάξης Πραγμάτων".

Όταν π.χ διαφημίζεται η έκτρωση και μάλιστα στα πλαίσια του "νέου πολιτισμού" το κράτος θεσμοθετεί ακόμα και την "χρηματοδότηση" (μέσω των ασφαλιστικών ταμείων) της συστηματικής δολοφονίας αθώων αγέννητων συνανθρώπων μας, πως νομίζατε ότι θα συμπεριφερόταν σε όσους αντιστάθηκαν σε αυτή τη δαιμονοποίηση της κοινωνίας μας;

Έστω και για τα προσχήματα και κάτω απο σφοδρές πιέσεις, περιστασιακά το Ελληνικό κράτος νομοθέτησε μερικά ευνοϊκά μέτρα για τις πολύτεκνες οικογένειες και πάντως όχι με την ίδια σπουδή που επέδειξε σε άλλες ήσσονος σημασίας περιπτώσεις.

Αυτά τα λίγα "οφέλη" που απέμειναν στους πολύτεκνους, διότι πολλά στην πορεία κουτσουρεύτηκαν η καταργήθηκαν, δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα στο Ελληνικό κράτος αφ΄ενός διότι τα περισσότερα αφορούν σε αδαπάνως παρεχόμενες διευκολύνσεις και αφ ΄ετέρου διότι απευθύνονται σε ελάχιστους (δυστυχώς) συμπολίτες μας που επέλεξαν συνειδητά τη ζωή μιας μεγάλης οικογένειας.

Ακόμα και αυτά τα λίγα, τα ελάχιστα που παρείχε - ως όφειλε - η πολιτεία στην πολύτεκνη οικογένεια ,επιχειρούν μερικοί "πολιτισμένοι" στη βουλή και τα υπουργεία να τα αφαιρέσουν απο την ελληνική νομοθεσία , όπως μικρόψυχα αφαίρεσε απο την αιτιολογία μοριοδότησης καθηγητών και δασκάλων στο ΦΕΚ πρόσληψης το υπ. παιδείας και δια βίου μάθησης.

Πιό κάτω δημοσιεύουμε την αποκαλυπτικώτατη επιστολή που κατέθεσε και στους αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας ο πολύτεκνος Βασίλης Πανταζής, ο οποίος ζητάει με αξιοπρέπεια τα αυτονόητα που όμως δεν είναι καθόλου ευνόητα στους "αντιεξουσιαστες" της εξουσίας ( βλ. ομιλία Παπανδρέου στη ΔΕΘ) .


Η επιστολή -καταγγελία του πολύτεκνου

Βασίλη Πανταζή

Αθήνα 13/09/2010

Φανταστείτε ένας αθλητής στίβου να τρέχει σε ημιτελικούς ολυμπιακών αγώνων στα 400μ και να έχει στόχο να είναι μέσα στους τρείς πρώτους, ώστε να περάσει στον τελικό του αγωνίσματος. Την ώρα όμως που τρέχει, ακούει από τα μεγάφωνα αλλαγή των κανονισμών και ότι θα περάσουν στον τελικό μόνο οι δύο πρώτοι αθλητές. Όταν τελειώνει ο αγώνας έχει βγει τρίτος και μένει εκτός τελικού.

Δεν έχει δίκιο να διαμαρτύρεται για την αδικία της αλλαγής των κανονισμών κατά την ώρα του αγώνα;

Έτσι ακριβώς νιώθουμε και εμείς.


Είμαστε πολύτεκνη οικογένεια με πέντε παιδιά.

Ο μεγαλύτερος γιος μας Νικόλαος έδωσε φέτος Πανελλαδικές εξετάσεις.
Γνωρίζοντας πόσα μόρια συγκέντρωσε κατέθεσε στις 19/7/2010 το μηχανογραφικό δελτίο επιλογής σχολών. Είχαμε λάβει υπόψη ότι σαν παιδί πολυτέκνων είχε το δικαίωμα να κάνει μετεγγραφή σε αντίστοιχη σχολή στο τόπο διαμονής του, εφόσον περνούσε σε σχολή εκτός Αθηνών.

Για να είμαστε σίγουροι, πήραμε τηλέφωνο στο Υπουργείο Παιδείας απ΄ όπου μας διαβεβαίωσαν ότι δεν ετίθετο θέμα αλλαγών στις μετεγγραφές των πολυτέκνων και μας παρέπεμψαν στο δελτίο τύπου της 9/7/2010, το οποίο και σας επισυνάπτω.

Εκεί αναφέρεται με έντονα γράμματα ότι: «Καθίσταται δε σαφές ότι αλλαγές αυτές δε θίγουν καμία κατηγορία μετεγγραφομένων».

Επικοινωνήσαμε και με την ηγεσία της πολυτεκνικής ομοσπονδίας απ΄όπου πήραμε την ίδια απάντηση.


Τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου είδαμε σε blogs ότι το ΤΕΙ Χαλκίδας θα περιλαμβάνεται στις υπό μετεγγραφή σχολές για τους κατοίκους Αττικής και βρεθήκαμε προ μεγάλης εκπλήξεως.

Η ΑΣΠΕ μας διαβεβαίωνε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα για τη φετινή χρονιά. Όμως μία επίσκεψή μας στο Υπουργείο Παιδείας αρκούσε, για να διαπιστώσουμε ότι είχαμε παραπλανηθεί και η προσθήκη της Χαλκίδας στην Αττική έγινε μεταγενέστερα από την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.

Σε μία δύσκολη για τα οικονομικά όλων χρονιά, κατά την οποία έχουμε το επόμενο παιδί μας στην τρίτη λυκείου και σκεφτόμαστε να κάνουμε περικοπές στα φροντιστήρια των μικρότερων παιδιών μας, αδυνατούμε να επιβαρυνθούμε με τα έξοδα της καθημερινής μετάβασης και επιστροφής του μεγαλύτερου γιου μας στη Χαλκίδα.

Διότι το ΤΕΙ βρίσκεται στα Ψαχνά που απέχουν και 12χιλ. από την Χαλκίδα. Σκέψη για ενοικίαση σπιτιού δεν τίθεται φυσικά.

Αδυνατούμε να καταλάβουμε πως γίνεται τα Ψαχνά Ευβοίας, να ανήκουν στην ίδια γεωγραφική περιοχή με την Αττική.

Εάν το γνωρίζαμε εγκαίρως
, όπως όφειλε να μας ενημερώσει η πολιτεία, θα επιλέγαμε τη σχολή Εμπορίας - Διαφήμισης η οποία δεν έχει αντίστοιχο τμήμα στην Εύβοια. Ή θα επιλέγαμε να σπουδάσει το παιδί μας στο Πανεπιστήμιο Μυτιλήνης, όπου έχουμε συγγενείς να τον φιλοξενήσουν και όχι σε ΤΕΙ.

Δεν αμφισβητούμε το δικαίωμα της Πολιτείας να ορίζει τους κανονισμούς των μετεγγραφών, αλλά όμως είναι δικαίωμά μας να τους γνωρίζουμε πριν την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων και όχι εκ των υστέρων.

Το Υπουργείο Παιδείας στο δελτίο τύπου της 9/7/2010 αναφέρει ότι, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες εξαιτίας της οικονομικής συγκυρίας, προτίθεται να προχωρήσει σε ρυθμίσεις που θα σέβονται τον προγραμματισμό των μαθητών και των οικογενειών τους.

Η πράξη για την ευαίσθητη μερίδα των οικογενειών των πολυτέκνων, αποδεικνύει το αντίθετο.


Για αυτό ζητούμε και παρακαλούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, να αναβάλλει την απόφαση αυτή για ένα χρόνο, έτσι ώστε οι υπό μετεγγραφή πολύτεκνοι έρθουν στην Αθήνα ανεξάρτητα από την βαθμολογία που συγκέντρωσαν στις Πανελλαδικές.

Άλλωστε, αυτό θα είναι σύμφωνο και με το πνεύμα όλων των υπολοίπων αλλαγών που θέλουν να βοηθήσουν αυτούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και όχι να τους επιβαρύνουν.


Μετά τιμής,

Πανταζής Βασίλειος


Σχόλιο "Κλασσικοπερίπτωσης"

Παλαιότερα ο Ελληνικός λαός είχε αντιληφθεί την διαφορά μεταξύ των προεκλογικών λόγων και των μετεκλογικών πράξεων ενός εκλεγμένου πρωθυπουργού.

Σήμερα όμως βιώνει με τον τραγικώτερο τρόπο την αποθέωση της πολιτικής αυθάδειας αφού όχι μόνο δεν λησμονήθηκαν οι προεκλογικές υποσχέσεις του λ. Παπανδρέου αλλά πραγματοποιήθηκαν ακριβώς τα αντίθετα.

Ας δούμε λοιπόν τι έλεγε ο σημερινός πρωθυπουργός στους πολύτεκνους, όταν ως υποψήφιος το Νοέμβρη του 2009, είχε βγεί στο σεργιάνι να αλιεύσει τις ψήφους τους.




«Η νέα Κυβέρνηση δε θα αρκεστεί σε αποσπασματικά μέτρα, αλλά θα προχωρήσει άμεσα σε ολοκληρωμένες και οριζόντιες πολιτικές, στο σπίτι, στο σχολείο, στην εργασία, στην κοινωνία. Πολιτικές, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τις ανάγκες της πολύτεκνης οικογένειας, αλλά παράλληλα θα δίνουν κίνητρα και θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να μεγαλώσουν όχι όσα παιδιά μπορούν αλλά όσα παιδιά θέλουν. Σας διαβεβαιώνω ότι οι προσπάθειές σας για συνεχή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ποιότητας ζωής της πολύτεκνης οικογένειας με βρίσκουν στο πλευρό σας, αρωγό και συμπαραστάτη».

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP