Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

'ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ'' ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΖΟΓΚΛΕΡ: Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΟΥ πασόκ


 ΝΕΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ


Ανακοίνωσαν οι εντολοδόχοι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ ποιους στηρίζουν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ουσιαστικά έριξαν την χλαπάτσα σε πολιτικά πρόσωπα που θα χαρακτηρίζονται από τους ιστορικούς του μέλλοντος ως ''ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ πασόκ'', με την ίδια αρνητική φόρτιση που είχε μετά την γερμανική κατοχή η φράση ''ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ''.
Οι πασόκοι όλο αυτό το διάστημα καταβάλλουν προσπάθεια για να γίνει μια απολίτικη προσέγγιση από τον κόσμο των φετινών αυτοδιοικητικών εκλογών. Αυτό βέβαια γινόταν πάντα αλλά σε αυτές τις εκλογές έχουν παίξει και τα ρέστα τους στον αποπροσανατολισμό του κόσμου.


Έτσι εφηυραν δήθεν ''ανοιχτές διαδικασίες''
για επιλογή υποψήφιων δημάρχων, για να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα και να πουν ουσιαστικά ''εμείς δεν φέρουμε ευθύνη, ΕΣΕΙΣ αποφασίσατε'' και να αποφύγουν να δώσουν άμεσα το χρίσμα σε πρόσωπα από τοπικές κοινωνίες γιατί τα πρόσωπα που θα έπερναν απευθείας το χρίσμα, θα δέχονταν και άμεσα την κοινωνική κατακραυγή για την πολιτική του πασόκ.

Και για του λόγου το αληθές περι των κάλπικων ανοιχτών διαδικασιών του πασόκ, αρκεί να δούμε οτι στους μεγάλους Δήμους όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν ακολούθησαν καμία ''ανοιχτή διαδικασία'' παρ' οτι υπήρχαν ΕΞΙΣΟΥ πολλές επιλογές. Είναι προφανές οτι τα υψηλά κλιμάκια του πασόκ θεωρούν τους ψηφοφόρους τους και ολο τον κόσμο απολίτικα όντα που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν αυτές τις κραυγαλέες πολιτικές απατεωνιές του πασόκ.

Πέρα όμως από το καμουφλάζ των ''ανοιχτών διαδικασιών'', μεγάλο βάρος ρίχνουν και στις ταμπέλες ''υπερκομματική υποψηφιότητα'', ''επιλογές άξιων προσώπων'' κλπ Αυτή τη διαδικασία βέβαια την προώθησε και την προπαγάνδισε το ''αριστερό'' κόμμα του ΚΟΥΒΕΛΗ.

Είναι δε τόσο ''αριστεροί'' που διαγράφουν μονοκοντυλιά το πολιτικό παρελθόν ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ προσώπων, λες και προήλθαν από πολιτική παρθενογέννεση, σαν να μην υπήρξαν ποτέ μέλη κομματικών μηχανισμών, σαν να έπεσαν από το διάστημα…

Μέσα λοιπόν στο πλαίσιο της ''υπερκομματικής αξιοσύνης'' που πρεσβεύει το πασόκ και οι επίδοξοι συνεργάτες του από το κόμμα του Κουβέλη, για τον Δήμο της Αθήνας έδωσαν από κοινού το χρίσμα στον πρώην ''Συνήγορο του Πολίτη'', Γιώργο Καμίνη.

Την ''ιδέα στην παρέα'' έριξε το κόμμα του Κουβέλη, ο Καμίνης ανταποκρίθηκε αλλά θα δεχόταν να κατέβει μόνο αν η υποψηφιότητά του ήταν ''υπερκομματική'' με υποστήριξη και από το... πασόκ! Τόσο... υπερκομματικός ο Καμίνης.



Στη δε πολύπαθη από πολιτικούς ζογκλέρ Θεσσαλονίκη, το πασόκ υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη (αυτού με τα κρασιά) για τον Δήμο. Για πάμε να δούμε πόσο υπερκομματικός είναι και ο Μπουτάρης:

Ο ''υπερκομματικός'' λοιπόν Γιάννης Μπουτάρης (αυτός με τα κρασιά) κατέβαινε στις τελευταίες Ευρωεκλογές με την ''Δράση'', το κόμμα του νεοφιλελεύθερου (έτυχε) Στέφανου Μάνου, όπου και αυτός με την σειρά του (έτυχε και) υπήρξε υπουργός στην Κυβέρνηση της ΝΔ τη περίοδο 1990-1993 και βουλευτής Επικρατείας με το πασόκ την περίοδο 2004-2007, ενω ήταν ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ, όπου αν θυμάστε έκανε υπέροχο ντουέτο με τον άλλο επιφανή νεοφιλελεύθερο, τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο.

Aφιερώστε σας παρακαλώ λίγο χρόνο να ακούσετε κι αυτό ΕΔΩ:
http://www.youtube.com/watch?v=IuTZEQXyfVM


Ο Γιάννης Μπουτάρης στην παραπάνω διαφήμιση της ''Δράσης'' λέει (για΄όσους βαριέστε να τον δείτε να μιλάει με αυτό το σοφιστικέ υφάκι):

''Στην Ελλάδα, στην χώρα μας, είμαστε χρόνια αιχμάλωτοι του δικομματισμού και του στενού κοματικού συμφέροντος που το στηρίζει. Έτσι αλλάζουν τα κόμματα στην εξουσία αλλά... άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς''

Τώρα δηλαδή ο ''υπερκομματικός'' και χωρίς ΠΟΛΙΤΙΚΟ παρελθόν Μπουτάρης (αυτός με τα κρασιά) θα απορρίψει την στήριξη πασόκ; Εκτός κι αν δεν εννοούσε το πασόκ όταν μιλούσε για τα κόμματα του δικομματισμού.

Κατά τα μυαλά βέβαια που κουβαλάει μπορεί να εννοούσε και τους ''κομμουνιστάς'' του ΚΚΕ.

ΚΑΡΓΑ συνεπής λοιπόν ο Γιάννης Μπουτάρης και κυρίως: ΑΞΙΟΣ και ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ... ''Υπερκομματικός'' όπως λένε στην τραβεστί ''σοσιαλιστική'' γλώσσα των πασόκων και των ΚΡΥΠΤΟΠΑΣΟΚΩΝ.

Και θα κλείσω τον κύκλο των ''υπερκομματικών'' με την υποψηφιότητα Τατούλη στην Πελοπόννησο. Αντιγράφω από το μπλόγκ του:

Γιατρός, Πολιτικός, Αρκάς, Σύντροφος, Πατέρας...
Παλιά δίπλα σε αυτά τα ωραία, για όσους θυμούνται, έγραφε και ''ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ''... ξέρετε με ποια έννοια (το' πιασες το υπονοούμενο μεγάλε μεγάλε...).


Πάνε όμως τώρα αυτά, περασμένα ξεχασμένα. Δεν πήρξε ποτέ υπουργός της ΝΔ, τώρα βαφτίστηκε κι αυτός στην πασοκική κολυμπίθρα του υπερκομματισμού, όχι σαν τα άλλα... τα ''βρωμοκουμμούνια'' που πάνε με κομματικές σημαίες στις ΚΑΘΑΡΑ (πιο καθαρά ΔΕΝ γίνεται) ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ εκλογές, που ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχουν με τις επιλογές της κεντρικής πολιτικής διοίκησης...

Υ.Γ.: Πασόκοι όταν ξυπνήσετε από τα όνειρα των ''πασοκικών καλών προθέσεων'', σας κερνάω ένα πλούσιο και θρεπτικό πρωινό: έχω ήδη αρκετό τριφύλλι και σανό για όλους. Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail μου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4905

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP