Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Το πρόβλημα δεν είναι για όσους είναι έξω από το «Δαφνί», αλλά με αυτούς που είναι «μέσα»

Γράφει: ο Λεόντιος Διονυσίου
Κάθε τόσο επιβεβαιώνει την απόσταση που έχει από την Πατερική ορθόδοξη θεολογία και την Παραδοσιακή ορθόδοξη συνείδηση ο Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως π. Σεραφείμ. Ταυτόχρονα δε και την εμπάθεια προς κάθε ορθόδοξη φωνή, που αντιστέκεται στις φρικαλεότητες που διαπράττει η Μικτή Θεολογική Επιτροπή του θεολογικού διαλόγου της οποίας είναι μέλος, με μόνο προσόν την υπακοή προς τον κ. Ζηζιούλα και τους υψηλούς Πάτρωνές του.

Χθές, μετά το τέλος του Διαλόγου Ορθοδόξων-Ρωμαιοκαθολικών στη Βιέννη, έβγαλε πάλι όλη την εμπάθειά του, μέσα από την συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Παπαχρήστου του Amen, ειδικευμένο στις συνεντεύξεις των Οικουμενιστών.
Γράφει συγκεκριμένα ο νέος διάτων αστήρ των Οικουμενιστών:

«Αυτοί όμως που μας βρίζουν… δεν σημαίνει επειδή βρίσκονται έξω από το θεραπευτήριο στο Δαφνί, έχουν δικαίωμα να αμφισβητούν το ορθόδοξο φρόνημα αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις».

Το πρόβλημα, όμως, Σεβασμιώτατε υπάρχει, όταν οι Οικουμενιστές διαπράττουν το εκκλησιαστικό ανοσιούργημα να συμπροσεύχονται παρανόμως με τους αιρετικούς, να αποκαλούν τους αιρετικούς Εκκλησία και να διακηρύσσουν-αποδέχονται ανερυθριάστως ότι θα προσαρμόσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία με την αίρεση(!): «“προσαρμογή και από τις δύο πλευρές” (an adaptation from both sides)», όπως συνέβη χθες στη Βιέννη από τους επικεφαλής της οικουμενιστικής σας παρέας και νομίζουν ότι είναι Ορθόδοξοι.

Οπότε αφήνουμε στην κρίση σας να επιλέξετε: το πρόβλημα βρίσκεται σε όσους ορθόδοξους διαμαρτύρονται και είναι έξω από το Δαφνί, ή στους οικουμενιστές που είναι μέσα και νομίζουν πως είναι ορθόδοξοι;

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP