Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΛΗΝΑΙΟΣ-ΦΩΤΙΟΥ = 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΦΑ

ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ = «Δεν πληρώνω..Δεν πληρώνω τίποτα..»

Κλείνοντας 40 χρόνια στο Θέατρο ΑΛΦΑ, ο Στέφανος Ληναίος και η Έλλη Φωτίου, ξαναπαρουσιάζουν από την Τρίτη, 2 Νοέμβρη και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, την πασίγνωστη πολιτική κωμωδία του Ντάριο Φο ( Βραβείο Νόμπελ 1997), «Δεν πληρώνω..Δεν πληρώνω..»
Υπενθυμίζεται ότι το έργο αυτό πρωτοπαρουσιάστηκε στο ΑΛΦΑ, το 1979 και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα. Ξαναπαίχτηκε το 1990 και το 2000, συμπληρώνοντας 1400 παραστάσεις.
Σήμερα ξαναπαρουσιάζεται με τη νέα διασκευή του συγγραφέα και είναι περισσότερο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά. Κι όπως λέει κι ο ίδιος:
«Μ’αυτό το έργο θέλουμε να διηγηθούμε την ιστορία δυο οικογενειών, εργατικών ανθρώπων, που αγωνίζονται με μοναδικό τους όπλο την «ανυπακοή» τους ,ως Πολίτες, κόντρα στην παράλογη, σημερινή, κοινωνία..»


Η παράσταση, αφιερώνεται σ’αυτή τη νέα στάση ζωής που προκαλεί, σήμερα, σε μεγάλες ομάδες συμπολιτών μας, η οικονομική και η ηθική κρίση που μαυρίζει τη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Και εκδηλώνεται με ένα δυνατό, αυθόρμητο Κίνημα, με τίτλο: «Δεν πληρώνω..δεν πληρώνω..»

Η σύγχρονη απόδοση και σκηνοθεσία είναι του Στέφανου Ληναίου και τα σκηνικά του Μάριου Ζαφείρη. Τους ρόλους ερμηνεύουν ο Στέφανος Ληναίος, η Έλλη Φωτίου, ο Τρύφων Παπουτσής, ο Θοδωρής Προκοπίου, η Μαρία Βλάχου, ο Θανάσης Μπριάνας.

Θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα στις 8 μ.μ. με γενική είσοδο 15 ευρώ και κάθε Τρίτη στις 9.15 μ.μ., με γενική είσοδο 20 ευρώ.Στο Θέατρο ΑΛΦΑ, από Τετάρτη μέχρι και Κυριακή, θα παρουσιάζεται και το κοινωνικό εργο του Ντόναλντ Μάργκιουλις «Στοπ Καρέ », σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη και σκηνικά Γιώργου Πάτσα. Πρωταγωνιστούν Γιώργος Παρτσαλάκης, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Κρατερός Κατσούλης, Τζένη Θεωνά.-

Οι παραστάσεις του άρχισαν την Τετάρτη 27 Οκτώβρη, 9.15 μ.μ.-

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP