Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Interactive


 Κυπριανός Χριστοδουλίδης


Μας έχουν "φλομώσει" οι διαδραστικοί (interactive) βλάκες που αποφάσισαν "περί του δια γραμμάτου". Μαϊμούδες όπως πάντα ό,τι ξένο ανακαλύπτουν έρχονται και μας το "λανσάρουν" σαν πρόοδο, σαν μοντέρνο, σαν αντισκωριακό, αυτό που ξεβιδώνει τα σκουριασμένα μπουλόνια και τις βίδες.

Αγράμματοι, ανιστόρητοι (η Ιστορία που ξέρουν είναι μόνο αυτή που διδάσκει ο σινεμάς από το Χόλυγουντ, τότε άρχισε να γράφεται, με το εξάσφαιρο) και προπαντός ηλίθιοι.

Τοποθετήθηκαν παντού και άλλο τίποτα δεν ακούμε παρεκτός αυτά τα διαδραστικά, τα διαθεματικά, τα διαπολιτισμικά, τα διαθρησκειακά, τα δια βίου μάθηση κλπ. Η πρόθεση "δια", υποκαθιστά, εκτοπίζει και εξαφανίζει το "συν". Ήταν κάποτε της μόδας το τελευταίο και η λέξη "συνύπαρξη", στη δεκαετία του ΄60, κυριαρχούσε για να μείνει στο τέλος η πλήρης διαφθορά της με τον πολιτικό σχηματισμό του "ΣΥΝ".

Όταν λοιπόν ακούμε πχ. τη λέξη "συνεργασία", θα πρέπει άμεσα να καταλαβαίνουμε το "διεργασία" και όταν οι νταβατζήδες των έντυπων και οπτικοακουστικών πληροφοριών μιλούν για "ειδήσεις", τότε καλύτερα να σκεφτόμαστε "δι-ειδήσεις" ή προτιμότερα, "διεισδύσεις" γιατί εκεί το πάνε. Με όλη αυτή τη σαχλαμάρα που διδάσκεται από τις πάσης φύσεως καθέδρες, η αγραμματοσύνη και η βλακότητα διεισδύουν επιδέξια στις εύπλαστες και υπό διαμόρφωση μικρές συνειδήσεις. Τις αχρηστεύουν. Οι γνωσιακές "ειδήσεις" γίνονται παραμορφωτικές, αποσπασματικές και δολιοφθόρες "εισπηδήσεις" για να χαθεί τελικά και η γνώση, αλλά και η συνείδηση. Τη θέση της καταλαμβάνει η interactive idiocy (διαδραστική ιδιωτεία). Αυτή θα κληθεί αργότερα να δώσει την ψήφο της. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5014
 

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP