Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Επιτέλους Αφήστε την ΕΡΤ να ορθοποδήσει...


Της Δήμητρας Γκουντούνα.
  ΠΗΓΗ

Eισήγηση από τον κ. Προβόπουλο, να συγχωνευθούν τα Κρατικά κανάλια. Κι όπως αναφέρει στα επιχειρήματά του οι δημόσιοι τηλεοπτικοί ΕΡΤ 1 ΝΕΤ,ΕΡΤ 3 ''ΠΡΙΣΜΑ'' και ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής όχι μόνο είναι πολλά τα κανάλια αλλά και λειτουργούν με πολύ μεγάλο αριθμό υπαλλήλων και με μεγάλο κόστος.
Μάλιστα. Πρέπει εδώ να σας ενημερώσουμε - για όσους δεν γνωρίζουν ότι το σενάριο αυτό για τα κρατικά κανάλια ,χρόνια το συζητάνε πριν από την χρεοκοπία μας ,όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 15 χρόνων.

Οι εισηγήσεις τότε προέρχονταν από τους μεγαλοκαρχαρίες που ήθελαν όλη την πίτα της διαφήμισης δική τους.

Το να κλείσουν κανάλια κρατικά δεν σημαίνει ανεργία για τεχνικούς εργάτες, δημοσιογράφους, διοικητικούς; Συνήθως τα Κρατικά Κανάλια κλείνουν η φιμώνονται σ ΄ άλλες εποχές.

Η καραμέλα ότι πληρώνουμε όλοι για τα κρατικά κανάλια πρέπει να λιώσει επιτέλους όταν προέρχεται και από το στόμα των ανθρώπων που για να κρατήσουν την παρουσία τους στον Τύπο αρμέγουν τον κρατικό προϋπολογισμό με άλλους τρόπους. Και όσο για τα ιδιωτικά που δεν έχουν τα περισσότερα άδεια δεν αρμέγουν το κοινό που πληρώνει έμμεσα φόρους;

Το ότι η Κρατική Τηλεόραση σέβεται τους Έλληνες πολίτες και δεν βγάζει τα σούργελα να χαριεντίζονται μπροστά στο φακό και να παραπλανά τον Λαό σύμφωνα με τις μετοχές στο χρηματιστήριο του κάθε καναλάρχη νομίζουν πραγματικά ότι δεν το καταλαβαίνουμε;

Βεβαίως και πρέπει να συμμαζευτεί η Κρατική Τηλεόραση.

Πολλά τα λάθη των διοικούντων κατά καιρούς κατ΄ εντολήν των Κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια. Προσλήψεις από το παράθυρο, εργαζόμενοι που δεν εργάζονται. Συνδικαλισμός κατά καιρούς που τα είχε δώσει όλα στην Διοίκηση. Ειδήσεις που να γέρνουν προς το μέρος της κάθε Κυβέρνησης. Αλλά τουλάχιστον οι δημοσιογράφοι της –όχι όλοι ναι το ξέρουμε-έδιναν και δίνουν τη μάχη τους για την αλήθεια και την πραγματική ενημέρωση των πολιτών.

Και το κατάφερναν.

Το χυδαιότερο όλων, έγινε σήμερα όμως από ''συναδέλφους'' τηλεοπτικού σταθμού που επευφημούσαν την πρόταση του κ. Προβόπουλου.

Από τηλεοπτικό σταθμό που τελευταία έχουμε μάθει ότι κρύβει πολλά κάτω από το χαλί. Αλλά αυτό είναι υπόθεση της Ένωσης Συντακτών.Συνάδελφοι να ζητούν να κλείσουν τηλεοπτικοί σταθμοί και να μείνουν άνεργοι συνάδελφοί τους. Και μάλιστα αυτοί που κόπτονται για την ανεργία και την σύνταξη των πολιτών.

Καλά θα κάνουν να κοιτάξουν τα του οίκου τους και να αφήσουν τα Κρατικά Κανάλια να αγωνίζονται για την αυτοκάθαρσή τους και να μάθουν και αυτά να υπηρετούν τον Έλληνα πολίτη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5054

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP