Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

«ΕΜΕΙΣ» και τα παραμύθια τους…


Η ηθική δεν είναι ουδέτερη. Είναι μία από τις βασικές λειτουργίες της κυρίαρχης ιδεολογίας. Ο ρόλος της καθεστωτικής ηθικής είναι να συνηθίσει την κοινωνία να θεωρεί σαν ανήθικα όλα τα μέσα που αντιτίθενται στους σκοπούς της καπιταλιστικής εξουσίας.
Ο σύγχρονος άνθρωπος και η συνείδησή του αιωρούνται μεταξύ ευρύτατων πολιτικών, νομικών και φιλοσοφικών μύθων.
Μας κατακλύζουν από παντού οι μύθοι, ο από-πολιτικοποιημένος δηλαδή λόγος. Ένας λόγος που στερεί το αντικείμενό του από κάθε λογής ιστορία και συγκαλύπτει το κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενό του.


Ο μυθικός λόγος παγιδεύει και εξαπατά και ταυτόχρονα δίνει σ’ αυτή την απάτη κοινωνική σπουδαιότητα και εγκυρότητα, το διακριτικό ηθικό παράσημο της κοινωνικής ιεραρχίας. Ας δούμε για παράδειγμα τη μυθική παρουσίαση της Βίας.

Ένας άνθρωπος εάν ληστέψει, αυτό είναι πράξη βίας. Όταν, όμως, το κράτος ληστεύει, αυτό ονομάζεται «έμμεση φορολογία» και η επιβολή της «εφαρμογή του νόμου».

Επίσης όταν η ληστεία γίνεται από το Κεφάλαιο, βαπτίζεται «κέρδος» ή «επένδυση».


Η χειραγώγηση της γυναικείας σάρκας που γίνεται δια μέσου των κοινωνικών προτύπων της «ομορφιάς», ή των τυποποιημένων καλουπιών της μόδας, δεν ονομάζεται βιασμός, αλλά «φροντίδα» και «ομορφιά» του γυναικείου σώματος.

Ο βιασμός του παιδιού από τη διαφημιστική λαίλαπα και ο ακρωτηριασμός του από το φασιστικό «βομβαρδισμό» των παιδικών εκπομπών είναι «ελευθερία επιλογής»...

Η κρατική βία και η κυβερνητική αυθαιρεσία εμφανίζονται ως νομιμότητα.

Όταν π.χ.
η κυβέρνηση επιτίθεται βάναυσα στο εργατικό εισόδημα, αυτό θεωρείται νόμιμο, παράνομη χαρακτηρίζεται η αυτοάμυνα των εργαζομένων.

Όταν τα ΜΑΤ σπάνε τα κεφάλια των διαδηλωτών αυτό δεν ονομάζεται βία, αλλά «διαφύλαξη της νομιμότητας». Εκείνοι που βιοπραγούν και τρομοκρατούν είναι οι διαδηλωτές.

ΣΗΜΕΡΑ όσοι αντιτίθενται στα «συμβόλαια θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας που εκτελούν τα κυβερνητικά ανδρείκελα με τη ΣΥΝΕΝΟΧΗ όλων των κομμάτων, «αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας»!!!

Η Χώρα είναι ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ των ληστών και των ανδρεικέλων τους και ΟΣΟΙ αγωνίζονται να βγούνε από το «γύψο» των ΛΗΣΤΩΝ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ «αμαυρώνουν τη χώρα»!!!


«ΕΜΕΙΣ» λοιπόν και τα παραμύθια των ΛΗΣΤΩΝ και των ανδρεικέλων τους.ΣΤΑΘΗΣ: «Τώρα δηλαδή που στη Γαλλία γίνονται διαδηλώσεις, αμαυρώνεται η εικόνα της χώρας διεθνώς;...»

«Ενας για όλους και όλοι για έναν»!
Γράφει Ο Νίκος Μπογιόπουλος

4/02/2010: «Οι κινητοποιήσεις των αγροτών μάς εκθέτουν σε διεθνές επίπεδο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κοστίζουν στην εθνική οικονομία πάρα πολλά χρήματα καθημερινά».
*
30/06/2010: «Κάποιοι απαγορεύουν (σ.σ. οι ναυτεργάτες) στον ελληνικό λαό να μεταβαίνει στον προορισμό του και αυτό γίνεται η μεγαλύτερη δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό».
*
29/09/2010: «Η πολιτεία δεν μπορεί να είναι ανοχύρωτη απέναντι στις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών (...) η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή εμπλουτίζει το νομικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης για όσους δημιουργούν προβλήματα και παρεμποδίζουν την κυκλοφορία αγαθών».
*
14/10/2010: «Βλέπουμε ότι οι μισθοί σε αυτές τις ΔΕΚΟ είναι πολλές φορές διπλάσιοι και πολλαπλάσιοι των ανάλογων μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό».
*
14/10/2010: «...Αυτό το οποίο έκαναν οι εργαζόμενοι στην Ακρόπολη (...) διασύρει τη χώρα μας».

*
Οι τέσσερις πρώτες είναι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η πέμπτη είναι η δήλωση του κ. Παπανδρέου που έγινε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή και ενώ η εισβολή των ΜΑΤ στην Ακρόπολη είχε κάνει το γύρο του κόσμου.

*
Στόχος τους:

Ενα μεγάλο μέρος των λαϊκών στρωμάτων θα τεθεί στο περιθώριο της ανεργίας.

Ενα δεύτερο κομμάτι της κοινωνίας θα στοιβαχτεί στα αμπάρια των «ελαστικών εργασιακών σχέσεων».
Κι όσοι περισσέψουν; Να αμείβονται με 590 ευρώ το μήνα!

*
Για να γίνει κατορθωτό ένα τέτοιο «κοινωνικό απαρτχάιντ», για να επέλθει αυτή η «τελική λύση» όσον αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων, η κυβερνητική «γραμμή» έχει αποτινάξει κάθε πρόσχημα:

«Κοινωνικός αυτοματισμός», «διαίρει και βασίλευε», κομμάτιασμα της κοινωνίας, διαπόμπευση κάθε κοινωνικού στρώματος που αντιστέκεται, ξεμονάχιασμα κάθε κοινωνικής ομάδας,
εξανδραποδισμός, τελικά, όλου του λαού!

*
Για να επιτελέσουν το έργο που τους ανατέθηκε, χρησιμοποιούν κάθε λογής πολιτική παλιανθρωπιά και ιταμότητα:

Καταστολή, λάσπη, ύβρεις, ψεύδος, διάλυση των κοινωνικών αρμών με πρώτους εκείνους της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.

*
Θέλουν να βάλουν τον έναν να «φάει» τον άλλον,
ο ιδιωτικός υπάλληλος τον δημόσιο υπάλληλο, ο φορτηγατζής τον αγρότη, ο αγρότης τον λιμενεργάτη, ο εργάτης τον συμβασιούχο,
για να μπορέσουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές να μας «φάνε» ευκολότερα και όλους μαζί!

*
Τέτοιοι είναι και έτσι μας κυβερνούν!
Και απέναντι σε κάτι τέτοιους, ή θα ισχύσει το
«ένας για όλους και όλοι για έναν», ή δε θα μείνει όρθιος κανένας!


ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5901248&publDate=19/10/2010


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5028

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP