Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Γιώργος Παπα... φλέσσας!


Του Νίκου Μπογιόπουλου

Οι πυροβολαρχίες του ψεύδους πήραν «φωτιά». Ολη την ημέρα, από το πρωί χτες, με ακονισμένα τα νυστέρια της λοβοτομής, τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικοί σταθμοί και πρωτοσέλιδα εφημερίδων έδωσαν τον υπέρ «μαυρογιαλουρισμού» αγώνα, προσπαθώντας να εμφανίσουν τον κ. Παπανδρέου ως άλλο ...Παπαφλέσσα, να έχει ταμπουρωθεί στο Μανιάκι, ορθώνοντας τα στήθη του στον Ολι Ρεν - Ιμπραήμ...
*
«Ως εδώ, κύριε» (!), φέρεται - από τους κολαούζους του - να δηλώνει ο Παπανδρέου, απευθυνόμενος στον κακότροπο επίτροπο των Βρυξελλών, ο οποίος προανήγγειλε νέα μέτρα, με πρόσχημα για μια ακόμα φορά τα ελλείμματα.

«Οχι, δεν θα επιτρέψω να σηκώσουν νέα βάρη οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι» (!), είναι - σύμφωνα με τους παπαγάλους του - η απόφαση του κ. Παπανδρέου, αναμενόμενη άλλωστε στάση δεδομένου ότι πρόκειται για κορυφαίο υπερασπιστή των λαϊκών εισοδημάτων και συντάξεων...
*
Οσο για το βράδυ, ήρθε και ο «κανονιοβολισμός»:
Ο πρωθυπουργός, δίνοντας ασφαλές στίγμα του περιεχομένου της διακαναλικής συνέντευξής του που αναγγέλθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, πήγε στο Περιστέρι και ακολουθώντας όλους τους κανόνες της ψηφοθηρίας

- πρώτα τα «ταξίματα», μετά τα «διλήμματα» και κατόπιν η «κινδυνολογία» -

μεταξύ άλλων υποσχέθηκε και ...«έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους»!

Αυτή κι αν είναι πολιτική χρεοκοπία, αυτός κι αν είναι φτηνός πολιτικαντισμός, με όλη τη σημασία των λέξεων...

*
Το όλο σκηνικό, με πρωταγωνιστή έναν Παπανδρέου που ένεκα της 28ης Οκτωβρίου μέχρι και «εύζωνο» μπορεί να τον ντύσουν για να τον πλασάρουν ως αρνητή (!) του ΔΝΤ και της ΕΕ, αποτελεί ένα ακόμα κακορίζικο μείγμα γελοιότητας, με εναλλασσόμενες τις δόσεις του εμπαιγμού, της εξαχρείωσης και της φαιότητας.

Αυτού του είδους η προπαγάνδα, στον κόσμο των ΔουΝουΤόψυχων θεωρείται κάτι σαν «βαλεριάνα» για να ποτίζουν το «πόπολο», να το υπνωτίζουν και να το κρατούν ...χαλαρό, ενόψει της «απόλαυσης» που θα του επιφέρουν την αμέσως επόμενη στιγμή.
*
Ως εκ τούτου, Ελληνίδες και Ελληνες, το επόμενο διάστημα, κοιμηθείτε ήσυχοι. Κι όταν λέμε το επόμενο διάστημα εννοούμε, συγκεκριμένα, μέχρι τις 7 και τις 14 Νοέμβρη.

Από τις 14 το βράδυ, όμως, μόλις θα έχουν κλείσει οι κάλπες δηλαδή, το ελαφρό σκούντημα που θα νιώσετε δεν θα είναι για να αλλάξετε πλευρό. Θα είναι για να σας αλλάξουν τα φώτα!

ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5910247&publDate=22/10/2010

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP