Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Μίκης Θεοδωράκης, το ... General Purpose Vehicle (όχημα γενικής χρήσης) της "Νέας Τάξης Πραγμάτων"



ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
Πριν μέρες αναδημοσιεύσαμε μια αποκλειστικότητα του φιλικού μας ιστολογίου "Ρεσάλτο" η οποία αφορούσε μια επιστολή του Μίκη σε δύο Τούρκους φίλους από τα παλιά.
Τότε δεν τη σχολιάσαμε λέγοντας δεν βαριέσαι ας μην γίνουμε γκρινιάρηδες, ας μην προκαλέσουμε πάλι τους λάτρεις του "Φαραώ" Θεοδωράκη να μας κατηγορούν ως ασεβείς και άδικους.
Όταν έπρεπε αναγνωρίσαμε τα "καλά" στον Μίκη αλλά όταν ...ξέφευγε και επιχειρούσε την "μίξη των άμεικτων" ή ο ίδιος αναιρούσε τον εαυτό του, δεν μέναμε αδιάφοροι σφυρίζοντας κάποια μελωδία από το "Πνευματικό εμβατήριο" για να ξορκίσουμε δήθεν το "κακό" ή για να παραμυθιαστούμε με στείρους συναισθηματισμούς.
Πριν από λίγο πήραμε ένα e-mail το οποίο μας πληροφορούσε ότι έγινε μια "αριστίδην" συγκέντρωση στο Κολωνάκι στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης, σαν άλλος διακονικός διαχειριστής της κοινής γνώμης, αναφέρθηκε στην παρούσα κατάσταση με αρκετά flash-back στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας και κάμποσα "πατρικά χαστουκάκια" στον κατοχικό πρωθυπουργό.
Αυτά όλα φυσικά ήταν η εισαγωγή, διότι αυτό που τελικά έμεινε ως συμπέρασμα από αυτό το Κολωνακιώτικο "Γκαλά", είναι η δήλωση του Θεοδωράκη ότι αν γίνουν εκλογές θα ιδρύσει κόμμα ανεξάρτητων πολιτών.

Αν κρίνουμε από το ποιοί ήταν καλεσμένοι σε αυτήν την συγκέντρωση είναι εύκολο να αντιληφθούμε πόσο "ανεξάρτητοι" θα είναι οι πολίτες που θα απαρτίσουν αυτό το κόμμα.


Αν μάλιστα σταθούμε και στο σημείο που ο κ. Θεοδωράκης είπε : «...Αυτές οι αλλαγές που κάνει το ΠΑΣΟΚ ήταν απαραίτητο να γίνουν, διότι είναι καρκινώματα τα οποία μπήκαν από την εποχή του Μεταξά και δεν έχουν φύγει ακόμα από πάνω μας...», τότε αναγκαστικά ή θα πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε να κάνουμε με την περιγραφή ενός νέου αριστεροδέξιου πολιτικού μανιφέστου με κάμποσο μάλιστα νεοφιλελευθερισμό ή ότι πρόκειται για ορθές επισημάνσεις ενός γηραιού σοφού και έμπειρου στους ελιγμούς ανδρός.

Στην δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να σκεφτούμε ποιες είναι αυτές οι αλλαγές που είναι απαραίτητες και οι οποίες κατά τον Θεοδωράκη έπρεπε να τις έχει κάνει το 1981 ο πατήρ και όχι το 2010 ο υιός, ο οποίος απλώς δεν χρησιμοποίησε σε αυτήν την εγχείριση "αναισθητικό".

Αν λοιπόν ήταν απαραίτητο να γίνει όλη αυτή η ανατροπή στους τομείς της εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης, της εθνικής κυριαρχίας και άμυνας, του ηλεκτρονικού φακελώματος και σφραγίσματος των πολιτών κλπ. τότε άραγε γιατί έγιναν τόσοι κοινωνικοί αγώνες και φυλακίστηκαν και πέθαναν τόσοι και τόσοι, που κάποτε ήταν πηγή έμπνευσης για τις μουσικές δημιουργίες του μεγάλου αυτού συνθέτη;

Μπορεί να στενοχωρήσουμε μερικούς που αύριο θα μας πουν ότι κακώς σταθήκαμε σε μία φράση ή οποία στο τέλος - τέλος μπορεί και να του ξέφυγε και δεν προσέξαμε π.χ ότι άσκησε κριτική στον "Γιωργάκη" στο τάδε και στο τάδε σημείο.

Για να τελειώνουμε μια και καλή.

Αυτό που βλέπουμε να εκφράζουν άλλοι με ψευτομαρξιστικές μουτσούνες, άλλοι σαν ελλαδέμποροι πατριώτες, άλλοι σαν τιμητές της "λαϊκής δεξιάς" και άλλοι σαν δήθεν αγανακτισμένοι επαναστάτες Πασόκοι, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συγκάλυψη της αποτρόπαιας μορφής της σύγχρονης κοσμοαντίληψης της "Νέας Εποχής".


Ο ένας θέλει να μας πάει στην φυλακή της παγκόσμιας κυβέρνησης μέσα από το "πάρκο της πράσινης ανάπτυξης", ο άλλος μέσω της "Αττικής οδού", ο τρίτος από τον παράδρομο με ψευτοπατριωτικά εμβατήρια.

Αν είναι να πάμε λοιπόν για "ξεψείριασμα" στους θαλάμους αερίων της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" πάμε και μόνοι μας και δεν χρειαζόμαστε συνοδευτική μουσική ούτε από την ορχήστρα του κ. Θεοδωράκη ούτε κανενός άλλου μιας και όλοι τους παίζουν τον ίδιο ακριβώς σκοπό με άλλη "ενορχήστρωση".

(Δείτε το video με την ομιλία του εδώ )


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5062

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP