Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η ΑΠΟΧΗ και ο τρόμος των αλλοτριωμένων


Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι της κοινοβουλευτικής ρουτίνας είναι τόσο πολιτικά αλλοτριωμένοι που σκέφτονται μόνο με εκλογικές σκιές και ψήφο—λατρεία.
Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των εκλογικά αλλοτριωμένων ανθρώπων είναι: Η αποξένωσή τους από την κοινωνία και τα ιστορικά κινήματα, μια αρτηριοσκληρωτική συντηρητική νοοτροπία, μια αυτάρεσκη στενοκεφαλιά και μια πρωτόγονη πολιτική ανανδρία.
Αυτός ο τύπος του ανθρώπου επιθυμεί, περισσότερο από κάθε τι άλλο να τον αφήσει η ιστορία ήσυχο μα τη «σύνεσή» του, τη βολή του και τα ηθικολογικά σημειωματάριά του.

ΤΡΕΜΟΥΝ όλοι αυτοί κάθε τι που ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα και απειλεί τις συνήθειές τους, την «αδράνειά» τους και τη «μοιρολατρία τους.

Τρέμουν το άγνωστο πέλαγος μιας μαζικής εκλογικής ΑΠΟΧΗΣ.


Αυτό τον «τρόμο» των αλλοτριωμένων περιγράφει το παρακάτω κείμενο του «ανώνυμου» φίλου…

«Αποχή, σημαίνει ΑΠΟΡΡΙΨΗ όλου του πολιτικού συστήματος, το οποίο εξ άλλου οδήγησε τα πράγματα εδώ που βρίσκονται σήμερα.

Συμμετοχή, σημαίνει ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ με το πολιτικό σύστημα.
Στο σημείο που έχουμε φθάση, όλη η κοινωνία πλάθει κατά την φαντασία της το επόμενο στιγμιότυπο της κοινωνικής μας συνθήκης. Το πώς θα είμαστε στο αύριο. Κάποια στιγμή, αιφνιδίως, όλοι θα κατανοήσουμε, πώς ό,τι φανταζόμαστε ως συνέχεια, ήταν απλώς ένα νοσηρό σύμπτωμα και, το καινούργιο, μας έχει αφήση έτη φωτός πίσω του.

Θα είναι τρομερή αυτή η στιγμή.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η επιμονή στην Συμμετοχή, μπορεί να σημαίνει και κάτι άλλο, πολύ πιό επικίνδυνο : Ότι, οι συμμετέχοντες σε αυτή την κωμωδία, αρνούνται συνειδητά την πραγματικότητα, λόγω του φόβου που τους διακατέχει γιά το άγνωστο αύριο και, αρπάζονται από το μοναδικό σημείο αναφοράς που τους έχη απομείνει, από αυτό το ίδιο πολιτικό σύστημα που μας έχει φέρει ως εδώ.

Ήτοι, τοποθετούνται ως συνώνυμοι της αδράνειας και της μοιρολατρίας.


Διαβάστα ποικίλα σχόλια εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5036

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP