Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

"ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ


Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Το όνομα «Καλλικράτης» το φέρουν τέσσερα ιστορικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο ένας εκ των δύο αρχιτεκτόνων του Παρθενώνα και ο αχαιός που πρόδωσε την πατρίδα του και παρέδωσε 1000 εκ των επισήμων συμπολιτών του στους Ρωμαίους.
Τί σημαίνει ότι το όνομα αυτό δόθηκε στο σχέδιο της διαίρεσης της Ελλάδας σε δέκα τρεις περιφέρειες με αυξημένες αρμοδιότητες: Σημαίνει ότι η Ελλάδα διαιρεμένη σε δεκατρείς περιφέρειες με την έλλειψη συντονισμού που υπάρχει θα είναι όμορφη σαν τον Παρθενώνα ή ότι η Ελλάδα διαιρεμένη θα παραδοθεί ως εύκολη λεία στους σύγχρονους Ρωμαίους, την Παγκοσμιοποίηση;


Με το σχέδιο «Καλλικράτης» θα είμαστε καλύτερο κράτος; Γίνεται καλύτερο κράτος αν δεν λειτουργεί η δημοκρατία; Μήπως το σχέδιο «Καλλικράτης» είναι μόνο η αρχή που θα οδηγήσει στο διαμελισμό όπως στη Γιουγκοσλαβία μόνο που εκεί ο διαμελισμός έγινε με βομβαρδισμούς;

Αν ο χωρισμός μας διαρκέσει μήπως με την ανικανότητά μας και την απροθυμία των πολιτικών μας για καθετί ελληνικό, χάσουμε και τη συνοχή μας την οποία οφείλουμε στην Ελληνική γλώσσα και στην Ορθόδοξη Πίστη; Τα παιδιά μας με το υπουργείο παιδείας που δεν θέλει να ονομάζεται εθνικό και με δασκάλους που δεν θέλουν να είναι Έλληνες , μήπως χάσουν αύριο όχι μόνο την κρατική τους οντότητα , αλλά και την εθνική τους ταυτότητα;

Ο πλουραλισμός της νέας εποχής σημαίνει στην πράξη ότι οι λαοί έχουν πολλά και τίποτα αποκλειστικά δικό τους. Παράδειγμα πλουραλισμού στην Ελλάδα σύμφωνα με τα σχέδια των ευρωπαϊστών και των οπαδών της Νέας Εποχής είναι ότι έχεις πολλά έθνη, πολλές φυλές, πολλές γλώσσες , πολλές θρησκείες αλλά δεν έχεις έθνος, γλώσσα, θρησκεία ούτε κράτος εθνικό (ελληνικό) , σύμμαχο του πολίτη. Το κράτος είναι πολυεθνικό χωρίς πραγματικούς πολίτες (όπως κάθε ξενοκρατία) οι οποίοι μετέχουν κρίσεως και εξουσίας.

Υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα λαών που έχουν πολλά και δεν έχουν τίποτα αποκλειστικά δικό τους:

Στην Αμερική ο φτωχός λαός που ζει μέσα στην αφθονία των αγαθών στερείται τα πιο απαραίτητα για την επιβίωση.; Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τριάμισι (3.500.000) εκατομμύρια άνθρωποι κάθε ηλικίας , φύλου, κατάστασης της υγείας είναι άστεγοι. 90.000 άνθρωποι είναι άστεγοι στους δρόμους του Λος Άντζελες. Το 1% του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι άστεγοι!

Στην Αγγλία το ποσοστό των αστέγων επί του συνολικού πληθυσμού προκαλεί σοκ: Ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο απ΄ τους οποίους 4.000 με 5.000 πεθαίνουν αβοήθητοι στο δρόμο απ΄ το κρύο και τις αρρώστιες. Οι Άγγλοι έχουν καταγράψει και τον αριθμό αυτών που τους βρίσκουν παγωμένους στο δρόμο!

Η Δύση και οι «φιλοδυτικοί» πολιτικοί μας
ας δουν πρώτα τα εκατομμύρια των αστέγων και κατόπιν να κοιτάζουν υποτιμητικά την πατρίδα τους. Ο εξευτελισμός της πατρίδας, της οικογένειας, της θρησκείας με την μακροχρόνια και επίμονη προπαγάνδα εναντίον τους θα φέρει και στον τόπο μας τους καρπούς του που είναι η διάλυση παντού και φυσικά και της κατοικίας: Διαλυμένο κράτος, διαλυμένη οικογένεια, διαλυμένη κατοικία.

Προκαλούν θλίψη όλοι αυτοί οι σύμβουλοι, οι ειδικοί, οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι της Δύσης που αναφέρονται στους Έλληνες σαν να είναι ιθαγενείς που πρέπει να τους εκπολιτίσουν.

Περνάει καθόλου απ΄ το μυαλό τους η εικόνα των εκατομμυρίων αστέγων που μένουν στους δρόμους και των χιλιάδων από αυτούς που άρρωστοι και αβοήθητοι πεθαίνουν από το κρύο και τις αρρώστιες; Ή δεν τους ενδιαφέρει η τραγική κατάσταση αυτών των δύστυχων συμπολιτών τους;

Τους ενδιαφέρει πώς θα κερδίσουν περισσότερα χρήματα εκμεταλλευόμενοι την κρίση που ο ίδιος αυτός κόσμος προκάλεσε; Δεν θα είχαν την τόλμη να βλέπουν τους άλλους αφ' υψηλού, αν τους ενδιέφερε η αθλιότητα στις χώρες τους.

Το «γνώθι σ΄ αυτόν» δεν θα τους έβλαπτε. Αντιθέτως θα ήταν πιο ταπεινοί και θα έδειχναν μεγαλύτερη κατανόηση έχοντας στο νου τους την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται εκατομμύρια πολίτες στις χώρες τους.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP