Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Η ΑΓΑΠΗ δεν είναι το μοιρολόγι: «Σφάξε με να αγιάσω»!




Είναι να γελά κανείς, αλλά και να θλίβεται με τη νοσηρή αυτοϊκανοποίηση και τη μιζέρια κάποιων σεχτών: Πολιτικών και θεολογικών…
Είναι τόσο απογειωμένες στον κόσμο των καθαρών ιδεών και των φαντασιώσεών τους, τόσο έξω από την κοινωνία και τη ζωή, που δεν αντιλαμβάνοντα ούτε τα πιο απλά πράγματα: Ότι δεν μπορεί να «κατασκευάσεις» τίποτα μέσα σε μια γυάλα, ΕΞΩ από τη ζωντανή πραγματικότητα, ΔΙΧΩΣ να έχεις ΚΑΜΙΑ, απολύτως καμιά ΔΡΑΣΗ και απήχηση στο κοινωνικό σώμα: Και το «θεολογικό σώμα» είναι κοινωνικό σώμα, δεν είναι «σώμα» ΕΞΩ από την κοινωνία, ΕΞΩ από το ιστορικό γίγνεσθαι, στο ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ…


ΑΥΤΟ όμως που δεν διακρίνουν αυτές οι παντελώς τυφλές σέχτες είναι τούτο: ΟΤΙ ΟΛΟΙ, ΟΛΟΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, βρισκόμαστε μέσα στα σαγόνια του καρχαρία.

Βρίσκονται στα σαγόνια του καρχαρία
και αυτές οι σέχτες ξιφομαχούν υστερικά, σαν υπερφυσικοί μπούληδες, για να την «αγιότητα» της γερόντισσας Γαβριηλίας, την καρατόμηση της Εκκλησίας και των αγωνιστών-ιερωμένων και μοναχών, καθώς και για το αν η Ορθοδοξία είναι «Εκκλησία» ή «Θρησκεία»!!!!

Τέτοια επαφή
με τα πράγματα έχουν οι άνθρωποι, τέτοιες αγκυλώσεις, αλλά και τόση πνευματική μιζέρια και παρακμιακό ατομικισμό.

Το ίδιο γίνεται και στις πολιτικές σέχτες: Αλληλοσπαράζονται για το ποια είναι το μαντρόσκυλο της ιδεολογικής παρθενίας…

Και ένα αστείο παράδειγμα από το χώρο μας:

Στον Ισπανικό Εμφύλιο σοβιετικά πλοία ξεκίνησαν να παραδώσουν εφόδια βοήθειας στους Ισπανούς αγωνιστές που πολεμούσαν κατά του φασισμού.

Μια τροτσκιστική σέχτα άρχισε,
σε ένα πατάρι, να καυγαδίζει άγρια: Ήταν σωστό να σπάσουν την απεργία των λιμενεργατών τα πλοία του εργατικού κράτους ή όχι!!!!

Τα πλοία πήγαν στην Ισπανία, ξεφόρτωσαν, γύρισαν πίσω και αυτοί ακόμα συνεδρίαζαν, δίχως να έχουν καταλήξει πουθενά!!!!!!



ΣΗΜΕΡΑ, πάνε τα θηρία να καταβροχθίσουν τα πάντα (κοινωνίες, θρησκείες, Εκκλησίες, λαούς, ιστορικές μνήμες και σύμβολα, τα ΠΑΝΤΑ) και κάποιοι είναι προσκολλημένοι στα αγιοποιημένα τους είδωλα, στην υστερία κατά της Εκκλησίας ή στον «καυγά» το τι είναι η Ορθοδοξία: Εκκλησία ή θρησκεία!!!


Δεν μπορούν να διακρίνουν (μιλάμε για τους αγνούς και καλόπιστους),
γιατί υπάρχουν και οι διατεταγμένοι που εκτελούν «υπηρεσίες», ότι αν δεν αναχαιτιστεί η Νεοταξική ΛΑΙΛΑΠΑ, αύριο δεν θα υπάρχει ούτε καν το «αντικείμενο» του καυγά τους: ΟΥΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

Θα υπάρχει μόνο η «Εκκλησία» και η «θρησκεία» της αυτοκρατορίας του χρήματος…

Είναι να γελάς και να θλίβεσαι με αυτό τον «πνευματικό αυνανισμό», αλλά και με την αμηχανία πολλών ιστολογίων…

ΑΓΑΠΕΣ και «φιλίες» του δόγματος «σφάξε με να αγιάσω» δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ…

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ σε πόλεμο και δεν μπορούμε να χαϊδεύουμε κεφάλια…

ΟΥΤΕ να προσπαθούμε να ισορροπούμε, σαν σχοινοβάτες, ανάμεσα στα εμπόλεμα στρατόπεδα…



Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewforum.php?f=35

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP