Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ


Γράφει: Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ


Επειδή ανήκουμε στη γενιά των Ελλήνων που έχει βασανιστεί άγρια, μια ολόκληρη ζωή, από την κατάργηση της Ελευθερίας, προτιμούμε, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, την κατάχρηση της Ελευθερίας... Ώσπου να βρούμε, κάποτε, το σωστό μέτρο..

Γι αυτό ακριβώς το λόγο, νομίζω ότι είμαστε υποχρεωμένοι να απομονώνουμε και να καταδικάζουμε, όσο μπορούμε, κάποιες ακραίες περιπτώσεις που δυσφημίζουν την Ελευθερία και όλους εμάς που προσπαθούμε να την υπηρετήσουμε όσο πιο τίμια μπορούμε. Ασελγούν χυδαία ακόμη και πάνω στο πτώμα της.


Είναι τα απόβλητα της Ελευθερίας που προβάλλονται προκλητικά από τα απόβλητα της κάθε εξουσίας. Και έτσι, χωρίς να το καταλάβουμε, μια ολόκληρη χώρα κυβερνιέται, εδώ και αρκετά χρόνια, από τα απόβλητα της κοινωνίας.

Με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται οι νέες γενιές από αυτά τα απόβλητα που από παραδείγματα για αποφυγή γίνονται παραδείγματα για μίμηση.

Αναφέρουμε σήμερα, τέσσερα πρόχειρα παραδείγματα. Θα συνεχίσουμε με όσα ιλαροτραγικά πρόσωπα και γεγονότα θα συναντάμε εμείς στην καθημερινή, μελαγχολική ζωή μας. Και αυτά που συναντούν όλοι οι ελεύθεροι Πολίτες που ακόμη παραμένουν πιστοί στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη Ελευθερία.

1.- Οι τηλεοπτικές συζητήσεις:
Μεγάλα και μικρά ιδιωτικά κανάλια-μπακάλικα, πουλάνε ό,τι χυδαίο κυκλοφορεί στην αγορά. Σοβαροφανέστατοι παρουσιαστές όχι μόνο επιτρέπουν αλλά, πολλές φορές, συντηρούν άγριους, άθλιους καυγάδες ντροπής. Και, το χειρότερο: συμμετέχουν και κάποιοι άξιοι, κατά τα άλλα, Πολίτες που νομιμοποιούν με την παθητική ή πολλές φορές και ενεργητική παρουσία τους, όλες αυτές τις αθλιότητες.

2.- Μεγάλα αφιερώματα κοσμοπολιτικών περιοδικών.
Σε ένα τέτοιο πολυτελέστατο περιοδικό μια πεντασέλιδη, συνέντευξη για όλα τα καινούργια γούστα της εποχής μας, ενός καλαμπουριτζή τηλεαστέρα που δεν φιγουράρει μόνο η φάτσα του στο εξώφυλλο, σε στυλ κατάδικου αλλά και μερικές φράσεις του από τις μέσα σελίδες. Ας τις καμαρώσουμε:
«Έχω παίξει μπουνιές, έχω κλέψει την εφορία, είμαι ψυχασθενής, ήμουν αγοραφοβικός και, ναι, θα τα ξεράσω όλα..» Και που να δείτε πόσα άλλα λέει μέσα στο περιοδικό..

3.- Δημοφιλής παρουσιαστής διασκεδαστικών εκπομπών, αναγκάστηκε, λέει, να δεχτεί μείωση της αμοιβής του, παρότι, λέει, πολλές φορές έβαζε κι από την τσέπη του..!!.
Από 12.000 ευρώ, που έπαιρνε τόσα χρόνια, θα παίρνει τώρα, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, 9.000 για κάθε εβδομαδιαία εκπομπή που κοστίζει συνολικά 50.000 ευρώ και είναι εξωτερική ενώ θα μπορούσε άνετα να είναι εσωτερική παραγωγή, με 15.000 ευρώ..!!

Και ταυτόχρονα, σε άλλη συνέντευξή του, ομολογεί ότι δεν καλεί τους φίλους του στο σπίτι του γιατί ντρέπεται, λέει, να δούνε οι φίλοι του πόσο τεράστιο και πολυτελέστατο είναι..!!!

4.- Διευθυντής μεγάλου Πνευματικού Ιδρύματος:
«Δεν με ενδιαφέρει τι λένε για μένα.. Λεφτά έχω, πλάτες έχω, επιδοτήσεις παίρνω, στήριξη από τα ΜΜΕ έχω..ε, λοιπόν, κάνω ό,τι μου γουστάρει.. Μαγκιά μου..»
Εμείς πια το μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι: « Ω.. τι κόσμος μπαμπά….».!!


29.6.10

Πηγή
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=24696#24696

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP