Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Oι άρρωστοι εκδότες πιστοποιητικών φρονημάτων

Η φιλοσοφία της σέχτας
Ή οι άρρωστοι εκδότες πιστοποιητικών φρονημάτων
Τολμήσαμε εμείς οι «αμαρτωλοί» να μπούμε σε «ξένα χωράφια», να αναπτύξουμε μια άποψη για τον κοινωνικό ρόλο της Ορθοδοξίας και οι «κλειδοκράτορες» της ιδιοκτησίας των «χωραφιών» αντί απαντήσουν στις απόψεις και να μας υποδείξουν με επιχειρήματα το «λάθος», μας  χίμηξαν και μας αφόρισαν…
Λυπούμαστε που δεν τους ζητήσαμε την άδεια να μιλήσουμε, ούτε και πιστοποιητικό χριστιανοσύνης!!!

Γνωρίζουμε, όμως, ότι όποιος νιώθει δυνατός και έχει και γνώσεις αντικρούει με επιχειρήματα τον «άλλο», ξέρει να τον ακούει, να διαβάζει τα κείμενα και δεν ουρλιάζει αφοριστικά.Ούτε μπήκαμε σε χωράφια θεολογικά, ούτε μιλήσαμε σαν απολογητές και ερμηνευτές της Ορθοδοξίας, ούτε σαν αυθεντίες- πληρεξούσιοι του χριστιανισμού που βαπτίζουν χριστιανό όποιον αυτοί θέλουν (όπως κάποιοι περίεργοι και λίαν ύποπτοι τύποι από το ιστολόγιο που αφορίζει τους πάντες και τα πάντα…)

Μιλήσαμε απλώς για το κοινωνικό και πολιτικό βάρος της Ορθοδοξίας, μιλήσαμε για την κοινωνική και πολιτική δύναμη της Ορθοδοξίας και τις επιδιώξεις της Νέας Τάξης, δηλαδή καθαρά πολιτικά.


Και φυσικά αναλύσαμε τη λογική της σέχτας (μια λογική που διαπερνάει πολλούς και όλων των χρωμάτων) πάλι με κοινωνικούς και πολιτικούς όρους

Φαίνεται, όμως για τους υστερικούς της «καθαρής» ιδέας (Γιανναράδες από άλλη οπτική γωνία) ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΜΕ.

Θα μπορούσαμε, λοιπόν, να τους πούμε και εμείς ότι πρέπει να «κλειδώσουν» το στόμα τους πάνω στα ζητήματα της οικονομίας, της κοινωνίας και της πολιτικής, γιατί δεν είναι τα «χωράφια» τους και τα αγνοούν παντελώς.

Και είναι τέτοια δραματική τους η άγνοια
που δεν μπορούν ούτε να κατανοήσουν τα γραφτά των άλλων, αν δεν μιλάνε με όρους ευαγγελίου. Είναι τόσο γνωστικά ραχιτική που ταυτίζουν την έννοια «ιστός της κοινωνίας» με το κράτος και προσάπτουν σε εμάς ιδιοκτησιακή αντίληψη της Ορθοδοξίας, όταν μας απαγορεύουν να μιλάμε γι’ αυτήν!!!!!!!
Τέτοια σύγχυση και τόσο τυφλό μένος στους «αμαρτωλούς» του ΡΕΣΑΛΤΟ…

Το χειρότερο, ωστόσο είναι άλλο. Η φαιά φιλοσοφία τους: Η φιλοσοφία που επιχειρεί να βάλει φίμωτρο σε κάθε έναν που δεν ταιριάζει στην προκρούστεια κλίνη των εγκεφαλικών σχημάτων τους.


Είναι γνωστή αυτή η φιλοσοφία: Είναι η φιλοσοφία του Χίτλερ και του Στάλιν, της Νέας Τάξης σήμερα…

Αυτοί λοιπόν που αδυνατούν να αρθρώσουν ένα επιχείρημα εναντίων των όσων γράψαμε και απλώς μας απαγορεύουν να ομιλούμε για θέματα της «ειδικότητάς» τους (χωρίς την «θεϊκή» άδειά τους), το παίζουν Ορθόδοξοι παπαγάλοι των πατερικών κειμένων…

Τέτοια νοσηρή διανοητική μιζέρια, ναρκισσιστική εγωπάθεια και φασιστική νοοτροπία…

Και εμείς οι «αμαρτωλοί» και «άσχετοι» ρωτάμε: Είναι αυτό Ορθοδοξία;

Δεν θα ασχοληθούμε περισσότερο με αυτούς του περίεργους τύπους που προφανώς επιδιώκουν, πουλώντας τρέλα, να βγούνε από την αφάνεια και να γίνουν «χρήσιμοι ηλίθιοι» των νεοταξικών μηχανισμών…

Θαυμάστε το σχόλιο του κατηγόρου μας από το «Κλασσικοπερίπτωση»:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/06/blog-post_19.htmlChristos.Kotsaris είπε...

Πριν λίγο καιρό είχα κάνει κάποιο σχόλιο για τον ΑΜΚΑ και το γεγονός πως δεν αποτελεί πραγματικό κίνδυνο, και πως υπάρχουν σημαντικότερα ζητήματα. Η απάντηση του κλασσικοπερίπτωση δε με κάλυψε αλλά δεν απάντησα γιατί δεν έκρινα πως υπήρχε λόγος.

Είμαι της άποψης πως όταν κάποιος αναλαμβάνει να "υπερασπιστεί" τον Χριστιανισμό, θα πρέπει και ο ίδιος να είναι Χριστιανός...

Απαντήστε μου σε κάτι:

Στο μπλογκ σας υπάρχουν "100" αναρτήσεις για τον ΑΜΚΑ και καμία ανάρτηση που να δοξάζει τον Κύριο(εκτός αν δεν την έχω βρει εγώ). Που είναι τα μηνύματα αγάπης και ελπίδας που πρέπει να δίνει ένας Χριστιανός; Που είναι οι συμβουλές που πρέπει να δίνει για μια χριστιανική ζωή; Γιατί ασχολείστε όλη την ώρα με το τι κάνει ο "εχθρός" και δε κοιτάτε ποτέ τι κάνουμε "εμείς";

Και ακόμα περισσότερο, γιατί δημοσιεύετε τέτοια κείμενα σαν αυτό εδώ;

Ο συγγραφέας του κειμένου καλά θα κάνει να καταλάβει πως η Ορθοδοξία δεν είναι ένα ανθρώπινο σύστημα πίστης. Δεν τη στηρίζουμε επειδή μας βολεύει, ούτε είναι στο χέρι μας είτε να την πριονίσουμε είτε να την γιγαντώσουμε. Δεν είμαστε οι ιδιοκτήτες της.

Δε θα μας πει ο Θύμιος τι είναι η Ορθοδοξία και τι δεν είναι. Μας το έχει πει ο Χριστός 2000 χρόνια πριν. Ο σκοπός της Ορθοδοξίας δεν είναι να αποτελεί συνδετικό ιστό κράτους. Η Ορθοδοξία αποτελεί κοινωνία Χριστιανών. Ο λόγος που την πολεμούν είναι επειδή είναι κοινωνία Χριστιανών, και όχι επειδή "πολεμά την νέα τάξη".

Και πάνω απ'όλα, κανείς Χριστιανός δε πρέπει να δέχεται να μιλά κανείς για την Ορθοδοξία με εντελώς κοσμικούς όρους, και χωρίς να δοξολογεί τον Κύριο. Η Ορθοδοξία δεν είναι κομμουνισμός ή σοσιαλισμός. Δεν είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα, και πρέπει να υπάρχει σεβασμός όταν κάποιος αναφέρεται σε αυτήν. Τα ίδια έκαναν και οι Ιουδαίοι της εποχής του Κυρίου, ταύτιζαν την πίστη τους με το κοσμικό κράτος. Μην επαναλαμβάνετε αυτή τη πλάνη.

Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4672

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP