Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Eμπορικό-φασιστικό όργιο στην ΕΡΤ.

http://www.newstime.gr/resources/2010-01/ert_553_368-thumb-large.jpg

Eίναι ιλαροτραγικό το όργιο ιδιωτικο-κομματικοποίησης, ουσιαστικά, της ΕΡΤ.
 Tο κάνει το ΠΑΣΟΚ…

 Όπως ακριβώς το έκανε η κυβέρνηση Τζανετάκη και Μητσοτάκη… Με αποτέλεσμα να φτάσει τότε στο μηδέν η ΕΡΤ και να θριαμβεύουν τα ιδιωτικά ραδιοτηλεκάναλα..

Αυτό ακριβώς θα γίνει και σήμερα…

Κάθε  πρόγραμμα εμπορευματοποιείται ανελέητα…

Αυτή η κυβέρνηση προωθεί αδίστακτα τον ακραίο δικτατορικό ολοκληρωτισμό της αγοράς. 

ΤΗΝ ΑΠΟΘΕΩΣΗ του «ιδιωτικού».
Τα πάντα πρέπει ναέχουν ιδιώτες αφέντες, δηλαδή τους αφέντες του χρήματος, στη μαφιόζικη, υπερεθνική, ακραία βάρβαρη,  μορφή του:

Ιδιωτική Παιδεία

Ιδιωτική Υγεία

Ιδιωτικός στρατός

Ιδιωτική αστυνομία

Ιδιωτικές «ιδέες»

Ιδιωτικές «διαστροφές» (δικαιώματα τα λένε)

Ιδιωτικές «πορνοκαθηλώσεις» (ελευθερία επιλογής τη λένε)

Ιδιωτική «ενημέρωση» και «ψυχαγωγία»

Ιδιωτικά κράτη-προτεκτοράτα («πολυπολιτισμικότητα» και «αυτοδιάθεση» τα βαπτίζουν)…

Ο καπιταλισμός κατάντησε την κοινωνία μια απέραντη αγορά που τα πάντα πουλιούνται και αγοράζονται (ακόμα και η φρίκη…)

Αυτό διέφθειρε τα πάντα: Από το σώμα και το μυαλό μέχρι την ψυχή…

Στέρεψε κάθε πηγή των άδολων και δημιουριγών αισθημάτων

Υπέταξε την κοινωνία στην κυριαρχία των οικονομικών μαφιών και νονών, 

μιας πολιτικά, πολιτιστικά και πνευματικά ευνούχας τάξης…

Αυτά η κυβέρνηση προωθεί και θεσμοθετεί  αυτή τη φρίκη στιας ακραίες της συνέπειες: Στη αποθέωση του «ιδιωτικού», στην ολοκληρωτική υποταγή στο χρήμα και στα αγοραία γούστα των ευνούχων του χρήματος…

Κάθε δημόσιο «μετερίζι», κάθε τι τα «εθνικό», κάθε τι το συλλογικό, κάθε  «έμβρυο» ποιότητας θα κατεδαφιστούν και θα κατασπαραχτούν αγρίως…

Αυτό γίνεται τώρα και στη ΕΡΤ.

Παραθέτουμε ένα άρθρο του  ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ελευθεροτυπία, Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

 

·         Η ΕΡΤ δεν είναι ΔΕΗ ή ΟΤΕ

Σε αυτή την κυβέρνηση φταίνε πάντα οι άλλοι και ποτέ η ίδια. Τραγικό παράδειγμα, συγγνώμη, τρανό παράδειγμα ήθελα να πω, ο Ανδρέας Λοβέρδος που υποστηρίζει πως βρίσκεται με δεμένα τα χέρια λόγω του μνημονίου.

Κάπως έτσι και στην ΕΡΤ. Την πολύπαθη ΕΡΤ που θα υπολειτουργεί από την 1η Ιουλίου λόγω της εξόδου των 1.000 και πλέον συμβασιούχων.

 Εδώ το μνημόνιο φέρει το όνομα Γιάννης Ραγκούσης. Ιδού ο... κακός της υπόθεσης. Στο ρόλο του καλού, ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος. Δεν μπορεί, λέει, να κάνει το παραμικρό. Γιατί; Γιατί δεν τον αφήνει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Ο νόμος Ραγκούση για την ακρίβεια . Αν και φήμες μιλάνε για υποτιθέμενη κόντρα μεταξύ τους.

Και με τη Νέα Δημοκρατία να το κάνει γαργάρα. Ετσι περισσότεροι από χίλιοι εργαζόμενοι θα δουν την πόρτα της εξόδου σε μερικές μέρες. Οι συμβάσεις ορισμένων θα ανανεωθούν κάποια στιγμή στο μέλλον - σε πόσα τέρμινα δηλαδή;
Το γεγονός δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία των ραδιοφώνων της ΕΡΤ. Από Δευτέρα κιόλας το «Kosmos 93,6» θα παίζει μόνο μουσική.

Τρεις παραγωγοί τού απομένουν όλοι κι όλοι, θα έπρεπε να κάνουν 8 ώρες πρόγραμμα την ημέρα για να τα βγάλουν πέρα. Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το «Τρίτο Πρόγραμμα» με τις περισσότερες από τις εκπομπές του να φεύγουν για αναγκαστικές διακοπές.

 Ειδικά τα δύο αυτά ραδιόφωνα αποδεκατίζονται. Και μιλάμε για ισχυρά brand names στα FM με το «Kosmos» να πλησιάζει το 5% στις ακροαματικότητες και το «Τρίτο» να πιάνει ένα σεβαστό (για σταθμό κλασικής μουσικής) 2,5%. Ανάλογο πρόβλημα, αν και σε μικρότερο βαθμό, συναντάμε και στα υπόλοιπα προγράμματα της ΕΡΤ, την «ΕΡΑ Σπορ 101,8», την «ΝΕΤ 105,8» (μειώνεται κατά 50% το προσωπικό) και το «Δεύτερο Πρόγραμμα».


Εκεί λοιπόν που τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ αρμενίζουν ήρεμα στα ερτζιανά, έρχονται οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους και δημιουργούν τρικυμία. Ποιος ακροατής θα περιμένει τρεις και τέσσερις μήνες για να ακούσει την αγαπημένη του εκπομπή; Ουδείς. Θα αλλάξουν συχνότητα. Και δεν είναι εύκολο να κερδίσεις ξανά τους χαμένους ακροατές σου.

Πάρτι θα κάνουν τα ιδιωτικά ραδιόφωνα.

Ηδη γνωρίζω για τρεις προτάσεις που έχουν δεχτεί ισάριθμοι παραγωγοί της ΕΡΤ.

Δεν είναι τωρινό το ζήτημα, είναι γνωστό εδώ κι ένα εξάμηνο. Αλλά η πολιτική ηγεσία της ΕΡΤ δεν εδέησε να ασχοληθεί από νωρίς, να το λύσει εγκαίρως, χωρίς να φτάσει να τρέχει την ύστατη ώρα.

 Και φυσικά δεν είναι λύση το κόψιμο, όλων ανεξαιρέτως, των συμβασιούχων. Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι; Δεν είναι έτσι. Μια σοβαρή διοίκηση θα είχε στρωθεί από την πρώτη στιγμή στη δουλειά και θα έβλεπε πόσους χρειάζεται και πόσους όχι. Πόσοι είναι οι απαραίτητοι μόνιμοι υπάλληλοι και πόσοι οι συμβασιούχοι. Και θα έπαιρνε αποφάσεις, όσο επώδυνες κι αν ήταν, ώστε τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ να συνεχίσουν την εύρυθμη λειτουργία τους.

Αντιθέτως τώρα, κόβοντας τις περισσότερες από τις εκπομπές, το μόνο που καταφέρνει είναι να απαξιώνει το ίδιο της το προϊόν.

Ούτε επίτηδες να το έκανε.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP