Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ηχήστε οι σάλπιγγες...Καμπάνες βροντερές

Διαβάστε με προσοχή το κείμενο από το:
http://listonplace.blogspot.com/2010/06/blog-post_6637.html




Πού ’σαι Βενιζέλο να τους καμαρώσεις…

Σήμερα όμως το Φανάρι οργανώνει την αποδόμηση του νέου Ελληνισμού, στηριγμένο στις "φατφέ" του παλιού Σουλτανάτου και στα προνόμια που το νέο ελληνικό κράτος τού επέτρεψε από σεβασμό να διατηρήσει στην εθνική επικράτεια.
Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος

 
Πολέμησαν στην εμπροσθοφυλακή των εθνικών αγώνων, ακόμη και πριν την ενσωμάτωσή τους στη Μητέρα Πατρίδα. Η ιστορία τους εμπνέει το Εθνος. Στο έδαφός τους στέκει το Αρκάδι, αιώνιο σύμβολο του αδούλωτου πνεύματος των Κρητών και της απόλυτης αυτοθυσίας. Κράτησαν χρόνια τώρα τα όπλα τους, θέλοντας να υπερασπιστούν το νησί και την ελληνικότητά του, ό,τι και αν προκύψει στο διάβα του χρόνου. Αυτό παρά το γεγονός ότι οι Κρήτες είναι το καμάρι στα ένστολα σώματα του ελληνικού κράτους.

Σήμερα σε μια πολύ ύποπτη συγκυρία ο ανώτερος κλήρος της αυτόνομης Εκκλησίας τους αποφάσισε να προσκυνήσει στη νέα Υψηλή Πύλη των Οθωμανών, προσφέροντας "Γη και Υδωρ", ζητώντας εν σώματι την τουρκική υπηκοότητα.

Δηλώνοντας πίστη στο Σύνταγμα, τους νόμους και τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Ανοίγουν οι δεσποτάδες την "κερκόπορτα" του Ελληνισμού σε μια νέα δουλεία και στον εξανδραποδισμό εκ νέου της Μεγαλονήσου και ολόκληρου κατ' επέκταση του εθνικού κράτους των Ελλήνων.

Είναι υπόθεση των Κρητικών να "κλείσουν"
την υπόθεση και την προδοσία, όπως αυτοί γνωρίζουν, και να διαφυλάξουν εν Λαώ την ενότητα του Εθνους.

Η συγκυρία για την Ελλάδα είναι απολύτως κρίσιμη και σημαντική. Η οικονομική κατάσταση, στα όρια της χρεοκοπίας, οδήγησε στην εκχώρηση των κυριότερων αρμοδιοτήτων της εθνικής κυριαρχίας στην "τρόικα" της Ευρώπης και του ΔΝΤ.

Ακόμη και η δικαιοδοσία στη δημόσια περιουσία, κινητή και ακίνητη, εκχωρήθηκε μέσω του "μνημονίου", που υπεγράφη πρόσφατα. Παράλληλα με την πρόσφατη επίσκεψή του ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν και η πολυμελής συνοδεία του θέλησαν να δείξουν με εύγλωττο τρόπο ότι η Αγκυρα προσβλέπει, με έμπρακτο τρόπο, στην αναγέννηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μέρος της οποίας θεωρεί τους Ελληνες, ειδικά τους "Ρωμιούς".

Ταυτόχρονα όμως την περίοδο αυτή οι πιέσεις στην Τουρκία για την εκ νέου λειτουργία της Σχολής της Χάλκης, απ' όπου θα μπορεί να υπάρχει διαδοχή για το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, είναι ασφυκτικές από τη διεθνή κοινότητα. Η συνθήκη όμως της Ενωσης της Κρήτης με την Ελλάδα ουσιαστικά θα ανανεωθεί μέσα στην επόμενη διετία, έστω με de facto τρόπο.

Στο κομβικό αυτό σημείο ο επικεφαλής του Φαναρίου, έφεδρος αξιωματικός του τουρκικού στρατού και ανώτερος υπάλληλος της νομαρχίας Κωνσταντινούπολης, φέρων το σχήμα του ηγέτη της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, προέτρεψε στο παρασκήνιο Μητροπολίτες των Αυτόνομων Εκκλησιών της Ελληνικής Εθνικής Επικράτειας, ειδικά της Κρήτης και της Δωδεκανήσου, να ζητήσουν με ταπεινότητα την τουρκική υπηκοότητα, από το νέο Σουλτανάτο της Αγκυρας.

Οι κινήσεις Βαρθολομαίου δείχνουν τουλάχιστον πονηρές και εθνικά απολύτως ύποπτες, με δεδομένο ότι ούτε υπερήλικας είναι, ούτε με τα σημερινά δεδομένα τίθεται ζήτημα άμεσης διαδοχής του, αλλά πολύ περισσότερο με την κίνηση που έκανε ουσιαστικά ακυρώνει το πάγιο αίτημα της Ορθοδοξίας για επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης. Αρα απόκτηση Ιερατείου για το Οικουμενικό Πατριαρχείο των Ορθοδόξων.

Μάλιστα δίνει κατευθύνσεις
στις Μητροπόλεις των "Νέων Χωρών" στην Ελλάδα (εννοείται χωροταξικά η Ελλάδα που απελευθερώθηκε σε ύστερους χρόνους και ειδικά με τους Βαλκανικούς Πολέμους, από τη Λάρισα και πάνω) να μην ζητήσουν επί του παρόντος τουρκική υπηκοότητα.

Αντίθετα στα Δωδεκάνησα, όπως και στην Κρήτη, αλλά και σε διεθνές επίπεδο όπου υπάρχουν ελληνικής καταγωγής και εθνικότητας επίσκοποι, τους "καθοδηγεί" να ζητήσουν τουρκική υπηκοότητα, με τη διαδικασία του αιτήματος-παράκλησης προς τους νεο-Οθωμανούς…

Στην Ελλάδα πολλοί στο πολιτικοοικονομικό επίπεδο της "διαπλοκής",
μιλούν για μια νέα σχέση εξάρτησης της Ελλάδος από την Τουρκία, εννοείται εν αγνοία του Λαού, ενώ σειρά μειονοτικών ζητημάτων έρχονται να επιτείνουν το κλίμα που καλλιεργείται.

Οι κινήσεις δηλαδή του Βαρθολομαίου και του χωρίς ποίμνιο Φαναρίου δεν είναι καθόλου αποκομμένες από τη βαλκανική και γεωπολιτική στρατηγική Νταβούτογλου και τις προτεραιότητες της νεο-Οθωμανικής Τουρκίας.

Αυτό που κατεξοχήν πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η Ελλάδα είναι κράτος αποτέλεσμα εθνικής επανάστασης και η εκ νέου συγκρότησή της προϊόν πολύχρονων απελευθερωτικών και πολύ αιματηρών αγώνων.

Παρά το "ανάθεμα" του Φαναρίου για την εθνική της Επανάσταση, ο ελλαδικός κλήρος, κατώτερος και μέσος, πρωταγωνίστησε στους Εθνικούς Αγώνες. Με την έννοια αυτή οι Μητροπόλεις της εθνικής επικράτειας αποτελούν μέρος της εθνικής ενότητας και ψυχή και δόγμα του Ελληνισμού.

Παράλληλα η "Ψωροκώσταινα", για πολλούς εθελόδουλους στην Τουρκία, τάχα προοδευτικούς "Φαναριώτες", από την περίοδο της κρατικής της αναδιοργάνωσης χρηματοδότησε και συντήρησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και πολέμησε πολιτικά και διπλωματικά για την οντότητά του.

Σήμερα όμως το Φανάρι οργανώνει την αποδόμηση του νέου Ελληνισμού, στηριγμένο στις "φατφέ" του παλιού Σουλτανάτου και στα προνόμια που το νέο ελληνικό κράτος τού επέτρεψε από σεβασμό να διατηρήσει στην εθνική επικράτεια.


Η Κρήτη θα δώσει τη λύση στην εμπλοκή που δημιουργείται στην Εκκλησία της. Οι ίδιοι οι Κρήτες μπορούν να επιβάλουν στους δεσποτάδες της ματαιοδοξίας και του ραγιαδισμού το εθνικό συμφέρον και τον σεβασμό στην παράδοση του αίματος και της θυσίας, πάνω στην οποία κτίσθηκε η νεότερη Ελλάδα.

Ας σηκωθούν και πάλι ψηλά οι ελληνικές σημαίες στις εκκλησίες της Κρήτης. Ας χτυπήσουν οι καμπάνες σε ολόκληρο το νησί. Ας υμνολογηθεί με ριζίτικα στον Ψηλορείτη η θέληση των Ελλήνων να παραμείνουν ελεύθεροι και ανεξάρτητοι.

Ας ψαλεί από τον εθνικό κατώτερο κλήρο και τον λαό μια πρωινή λειτουργία στο ηρωικό Αρκάδι, απάντηση στις επιλογές των προσκυνημένων Δεσποτάδων.

Ας τελειώσουν εδώ η ντροπή και η ομερτά.

Η Κρήτη ξέρει τον δρόμο. Ολόκληρη η Ελλάδα θα ακολουθήσει…

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP