Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων εκτελεί ψυχρά και τα ανήλικα…
«Είμαι εξάρτημα εγώ της μηχανής σας
κι ο γιος μου τ' ανταλλακτικό
θα 'ναι εντάξει μια ζωή στη δούλεψή σας
είναι από άριστο υλικό».


Δεν περνάει μέρα που να ΜΗ πιστοποιεί η κυβέρνηση την κακουργηματική της πώρωση και τον ακραίο δωσιλογισμό της: Ότι εκτελεί τα «συμβόλαια θανάτου» της Νέας Τάξης ΚΑΤΑ της ελληνικής κοινωνίας.
Είναι μια κυβέρνηση ψυχρών και πωρωμένων εκτελεστών!!!

Τώρα προχωρεί ακάθεκτη στην εξόντωση των παιδιών. Είναι ανατριχιαστική η ρύθμιση της δικτατορικής κυβέρνησης του ΔΝΤ η οποία γενικεύσει την εργασία και στους ανήλικους.
Είναι μια ρύθμιση «σκλαβοπάζαρο παιδιών» η οποία βαπτίζεται «μαθητεία»(!), μια προσφορά στους εργοδότες φτηνής εργατικής δύναμης, χωρίς περιορισμούς, χωρίς όρια, χωρίς συστολές.
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ.
Η αποτρόπαια πτυχή αυτής της ρύθμισης είναι ότι καταδικάζει και εξοντώνει ολοκληρωτικά τα παιδιά των φτωχών: Καταργεί ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ σπουδών σε αυτά τα παιδιά. Δεν είναι ΠΟΤΕ δυνατόν ένας ανήλικος να δουλεύει εξοντωτικά και ταυτόχρονα να μπορεί να παρακολουθεί το σχολείο.

ΕΔΩ πλέον ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ το κατακτημένο δικαίωμα: Να μορφώνονται τα παιδιά του λαού μέχρι τα 18 τους χρόνια, τουλάχιστον.

Πώς αλήθεια, θα μπορεί να παρακολουθήσει το σχολείο του ένα παιδί που κάνει το πρωί 6 ώρες μάθημα και το απόγευμα δουλεύει για 6 - 8 ώρες; Πότε θα διαβάσει, πότε θα ξεκουραστεί;

Πολύ απλά, δε θα μπορεί.


Θα επιλέγει την πιο εύκολη γνώση,
το κατώτερο επίπεδο των βασικών στόχων κάθε τάξης, θα μαθαίνει από μικρός να κατεβάζει τις απαιτήσεις του από τον εαυτό του και από τη ζωή.

Να πώς έρχονται να συνδεθούν και από αυτή τη σκοπιά οι εξελίξεις στο χώρο της εργασίας με αυτές στην εκπαίδευση: Στο νέο, διαφοροποιημένο σχολείο που θέλει να φέρει η κυβέρνηση θα υπάρχουν δίπλα δίπλα οι μαθητές μειωμένων απαιτήσεων και οι άλλοι που θα μπορούν να προχωρήσουν τις σπουδές τους με καλύτερους όρους.

Η Κυβέρνηση του νέου Τσολάκογλου ΑΝΟΙΚΤΑ και ΑΝΕΝΔΟΙΑΣΤΑ κατασκευάζει σχολεία για τους είλωτες και σχολεία για τους φεουδάρχες…


Παραθέτουμε και το παρακάτω κείμενο από το σημερινό «Ριζοσπάστη»:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5710395&publDate=22/6/2010


Σκλάβοι ετών 15!Εφτασαν στο σημείο, είτε επιλέξουν την οδό των Προεδρικών Διαταγμάτων είτε των νομοθετικών ρυθμίσεων, να εισηγούνται ακόμα και το σκλαβοπάζαρο των 15χρονων παιδιών, των παιδιών των Γυμνασίων και των Λυκείων!
*
Στη ρύθμιση του Λοβέρδου για το εργασιακό, προβλέπεται και ειδική διάταξη, σύμφωνα με την οποία οι εργοδότες - κάτω από το φερετζέ της λεγόμενης «μαθητείας» - θα μπορούν νομιμότατα και για διάστημα ενός έτους, να εκμεταλλεύονται ανήλικους 15 έως 18 χρόνων, στους οποίους εκείνο που τελικά θα «διδάσκουν» (σ.σ.: «μαθητεία» γαρ) θα είναι να ζουν με το μισθό των 500 ευρώ!
*
Οπως αποκάλυψε ο «Ρ» του περασμένου Σαββάτου,
στο Προεδρικό Διάταγμα της κυβέρνησης, στο άρθρο 8, το οποίο έχει ενσωματωθεί στο χοτζέτι για τις «ανάγκες της εφαρμογής του προγράμματος σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας», σημειώνεται:

«Μεταξύ εργοδοτών και ατόμων που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος μέχρι και το 18ο έτος της ηλικίας τους, δύνανται να καταρτίζονται ειδικές συμβάσεις μαθητείας, μέχρι ενός (1) έτους, με σκοπό την απόκτηση δεξιοτήτων. Οι εν λόγω μαθητευόμενοι λαμβάνουν το εβδομήντα (70) τοις εκατό του κατώτατου ημερομισθίου ή μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ)...».
*
Πριν χρόνια, η Ελένη Βιτάλη (διεκ)τραγουδούσε:

«Είμαι εξάρτημα εγώ της μηχανής σας
κι ο γιος μου τ' ανταλλακτικό
θα 'ναι εντάξει μια ζωή στη δούλεψή σας
είναι από άριστο υλικό».

*
Ε, λοιπόν, «Οχι». Χίλιες φορές «Οχι»!

`Η θα τους σταματήσουμε, ή θα τους στείλουμε από κει που ήρθαν, ή θα βγούμε στους δρόμους και θα τους σαρώσουμε, αυτούς, την πολιτική τους, τα κόμματά τους και την τάξη τους, ή θα μας λιώσουν.
Είναι ώρα ευθύνης, συλλογικής και ατομικής.
Το οφείλουμε - τελικά - στα παιδιά μας.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP