Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Η δουλεία που προβάλλεται ως ελευθερία από τα «αριστερά» Μαντεία


Οι σημερινοί «διεθνιστές» και «αντιεθνικιστές» υποδύονται «αριστερούς» και «μαρξιστικούς» ρόλους, θορυβούν «επαναστατικά», αλλά είναι παντελώς ανίκανοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας θεωρητικής συζήτησης. Γι αυτό αφορίζουν και μιλάνε πάντα με αξιώματα και «αριστερά αποφθέγματα». Έτσι γίνονται οι καλύτεροι προπαγανδιστές των νέων πλανητικών ιδεών, δίχως οι περισσότεροι να το αντιλαμβάνονται. Προπαγανδίζουν τη σύγχρονη δουλεία σαν ελευθερία…
Θα προβούμε σε κάποιες παρατηρήσεις πάνω στην έννοια της «ισότητας» και της «ελευθερίας», που δείχνει το πώς τα γενικά αφηρημένα αξιώματα γίνονται οχήματα νεοταξικής ενσωμάτωσης.
Πρώτη παρατήρηση.


Οι σύγχρονοι «αριστεροί» (στα λόγια αριστεροί) αποκόβουν το άτομο από τις σχέσεις του με την κοινωνία και έτσι όχι μόνο δεν καταρρίπτουν, αλλά αναπαράγουν το μύθο της ισότητας.

Η «ισότητα», όμως, είναι γνωστό σε έναν αριστερό και ιδιαίτερα μαρξιστή, δεν είναι τίποτα άλλο από τη νομική έκφραση της δουλείας που υφίσταται το άτομο μέσα στην αστική κοινωνία: Ελευθερία εικονική.

Το «ανεξάρτητο» και «ελεύθερο» άτομο δεν είναι παρά το απωλεσμένο, αλλοτριωμένο άτομο, το ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΟ στην κυριαρχία απάνθρωπων όρων και στοιχείων, είναι το άτομο που δεν είναι ακόμα μια πραγματική ανθρώπινη ύπαρξη: Το άτομο στην τυχαία ύπαρξή του.

Είναι το άτομο
που δέχεται σαν ελευθερία του την «αχαλίνωτη κίνηση των αποξενωμένων από αυτό στοιχείων της ζωής του»(Μαρξ).

Το άδειασμα λοιπόν του ατόμου από την ιστορία του και τις κοινωνικές σχέσεις, η μετατροπή του σε ΜΟΝΑΔΑ εκφράζεται στη νομική εξίσωση: κάθε άτομο είναι ίσο με το άλλο (οι μονάδες είναι ίσες).


Αν τοποθετήσουμε αυτή την εικονική ισότητα στην πραγματικότητα αποκαλύπτεται ο παραλογισμός και η δουλεία της αστικής ελευθερίας. Ο βιομήχανος είναι ίσος με τον εργάτη, ο αφέντης με τον δούλο, ο θύτης με το θύμα κλπ.

Δεύτερη παρατήρηση


Αφού δεν καταρρίπτουμε το μύθο της «ισότητας» πέφτουμε θύμα ενός άλλου μύθου που τον ευλογούμε και «μαρξιστικά»: Το μύθου της «ατομικής ελευθερίας», των «ατομικών δικαιωμάτων».

Τα καλούμενα, όμως, ανθρώπινα δικαιώματα μέσα στην καπιταλιστική κοινωνία, τα δικαιώματα δηλαδή του εξατομικευμένου ανθρώπου, δεν ξεπερνούν το εγωιστικό άτομο, δεν πετυχαίνουν τη «συλλογική ύπαρξη» αντίθετα τη διαιρούν και την εξαφανίζουν.

Το ατομικό δικαίωμα ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ τον άνθρωπο από το γενικό σύνολο, τον ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΙ από τον συνάνθρωπό του και από τους κοινωνικούς και ιστορικούς του ΔΕΣΜΟΥΣ και παράγει τον ΑΓΩΝΑ ανθρώπου εναντίον ανθρώπου, ατόμου εναντίον ατόμου.

Με απλά λόγια τα δικαιώματα αυτά είναι δικαιώματα του ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ και η ατομική ελευθερία, είναι ελευθερία του συμφέροντος, μια ελευθερία που έχει ως αποτέλεσμα να μην βρίσκει κανείς στον άλλο την πραγματοποίηση, αλλά τον περιορισμό της ελευθερίας του.

Τρίτη παρατήρηση


Αφού δεν γκρεμίζονται, αλλά αναπαράγονται και από την «αριστερά» οι παραπάνω αστικοί μύθοι που αποκόβουν τον άνθρωπο από την κοινωνία και την ιστορία, αυτοί οι μύθοι διαστέλλονται στη νέα Παγκοσμιοποιημένη μυθολογία.

Αναπαλαιώνονται και εμφανίζονται και με νέες μορφές στο καθεστώς της παγκοσμιοποίησης.

Η κυρίαρχη μορφή τους είναι ότι το άτομο γίνεται πλέον «ιδιαιτερότητα». Και αυτή η «ιδιαιτερότητα» αποκτά ένα καθολικό, ολοκληρωτικό χαρακτήρα. Αγκαλιάζει ένα απεριόριστο αριθμό διαφορών και περιπτώσεων: κοινωνικών, πολιτικών, πολιτισμικών, ψυχολογικών, μειονοτήτων , «ξένων» κλπ.

Η εικονική ισότητα διαστέλλεται από το ξεχωριστό άτομο στις «ιδιαιτερότητες». Οι Ιστορικές και κοινωνικές συνθέσεις μετατρέπονται σε αθροιστικά σύνολα, σε ανεξάρτητα εξαρτήματα «ιδιαιτεροτήτων», σε ΙΣΟΤΗΤΕΣ «τεμαχίων».

Και εδώ ακριβώς βρίσκεται ο ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ της «αριστεράς». Έτσι αντί να σφυροκοπούμε ανελέητα αυτήν την πλανητική πολυπολιτισμική μυθολογία και να αποκαλύπτουμε τον ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ της χαρακτήρα της, γινόμαστε νεροκουβαλητές της. Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των «δικαιωμάτων» των «ιδιαιτεροτήτων», των «ξένων», των «μειονοτήτων», των «ομοφυλοφίλων» κλπ.

Έτσι οι σύγχρονοι «μαρξιστές» πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων τη ΘΕΩΡΙΑ του Μαρξ για την «ισότητα», την «ελευθερία» και τα «ατομικά δικαιώματα» και γίνονται η «αριστερή» εμπροσθοφυλακή της Νέας Τάξης.

Και όλοι οι «άλλοι» που αντιστέκονται σε αυτή την τερατώδη παραμόρφωση της σοσιαλιστικής θεωρίας και στη Νέα Τάξη βαπτίζονται «φασίστες», «εθνικιστές», «ρατσιστές» και ΑΦΟΡΙΖΟΝΤΑΙ.

Παρατήρηση τέταρτη

Η σημερινή «αριστερά», αποτελεί το μεγαλύτερο νεκροθάφτη της Αριστεράς: Της θεωρίας και της πρακτικής της.

Το χειρότερο: Έχει μεταλλαχτεί ΟΧΙ μόνο σε «χρήσιμο ηλίθιο» του πλανητικού ιμπεριαλισμού, αλλά σε συνειδητό παραγωγό ΟΛΩΝ των καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών μυθολογιών: Στον «οργανικό διανοούμενο» του καθεστώτος.

Είναι αυτή η «αριστερά» που παράγει και αναπαράγει όλες τις καθεστωτικές μυθολογίες περί «ισότητας» και «ελευθερίας», δίνοντας το άλλοθι και το τεκμήριο στη νεοταξική κακουργία.

Και όχι μόνο: Πρωτοστατεί ΠΡΑΚΤΙΚΑ (πολιτικά) για την υλοποίηση αυτών των μυθολογιών.

Έτσι στο όνομα αυτών των τυπικών κριτηρίων («ανθρώπινα δικαιώματα», «ατομικές ελευθερίες»), η σύγχρονη παγκόσμια «αριστερά» ευλόγησε τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Στο όνομα αυτών των μυθολογιών τάχθηκε με το ΝΑΤΟ στο διαμελισμό και την αποτέφρωση της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Σχεδίου Ανάν κλπ…

Στο όνομα αυτής της μυθολογικής απάτης της «αυτοδιάθεσης» («δικαιώματα των ιδιαιτεροτήτων») προπαγανδίζει και προωθεί αυτή η «αριστερά» την ανεξαρτησία των Βαλκανικών προτεκτοράτων και το όνομα «Μακεδονία» στο προτεκτοράτο των Σκοπίων…

Στο όνομα αυτών των μυθικών, ανοικτά αντιμαρξιστικών, εννοιών προωθεί σήμερα αυτή η «αριστερά», σε όλες τις αποχρώσεις, τον τεμαχισμό της Ελλάδας, τα «δικαιώματα» των λαθρομεταναστών, τη νομιμοποίηση της μουσουλμανικής κατοχή μας και του θρησκευτικού μας διχασμού, τα «δικαιώματα» όλων των μειονοτήτων, «ιδιαιτεροτήτων» και ποικίλων ΔΙΑΣΤΡΟΦΩΝ…



Στο όνομα των μύθων της τυπικής «ισότητας» και «ελευθερίας» έχει αναγάγει αυτή η «αριστερά» το ψηφοδέλτιο σε θεότητα και την εκλογική ΑΠΑΤΗ σε «δημοκρατία»!!!

Γι’ αυτό σκούζουν όλοι αυτοί οι «αριστεροί» του καθεστώτος τόσο υστερικά εναντίον της ΑΠΟΧΗΣ.

Γι’ αυτό έχουν κινητοποιηθεί και όλα τα «αριστερά», ακριβοπληρωμένα, μαντρόσκυλα των ΜΜΕ εναντίον του ελληνικού λαού που συνειδητοποιεί την εκλογική απάτη.

Γι’ αυτό και τόσο φανατικά είναι υπέρ των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών και ζητούν και τζαμιά για τα «θρησκευτικά δικαιώματα» των λαθραίων και καθοδηγούμενων Μουσουλμάνων εισβολέων…

ΑΥΡΙΟ αυτή η «αριστερά» θα πρωτοστατεί στις μαζικές ΠΟΙΝΙΚΕΣ διώξεις κατά του ελληνικού λαού επειδή αρχίζει να απορρίπτει το καθεστώς και την ΑΠΑΤΗ των κομμάτων, επειδή θα αγωνίζεται για την εθνική, ιστορική και κοινωνική του υπόσταση…

Η καθεστωτική τρομοκρατία και οι ροπαλοφόροι, σήμερα, θα φορούν τη μάσκα ή την «κουκούλα» αυτής της «αριστεράς»…

ΦΥΣΙΚΑ και αυτοί οι ροπαλοφόροι θα έχουν την ίδια τύχη με τους προγενέστερους μπράβους του καθεστώτος.


Η Ιστορία είναι κατηγορηματικά τελεσίδικη για κάθε καθεστωτικό ροπαλοφόρο…

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5137

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP