Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Η ΕΡΤ και αυτή στα «συμβόλαια θανάτου»


Στα σχέδια της τρόικας και των ανδρεικέλων της είναι και η εξόντωση της ΕΡΤ.
Είχαμε αναφερθεί στο θέμα σε παλιότερα κείμενά μας 

ΕΔΩ 
Και ΕΔΩ
  Τώρα τα νεοταξικά σχεδια αρχίζουν να φαίνονται πιο καθαρά.
Διαβάστε το παρακάτω κείμενο από το

  ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
 
Το παράδειγμα της ΕΡΤ αποδεικνύει τα διάτρητα κριτήρια των "Τροϊκανών" και της Eurostat

Η χθεσινή εσκεμμένη "διαρροή" απο κύκλους του υπουργείου οικονομικών, σχετικά με τις εκτιμήσεις της Eurostat για 17 εταιρείες και οργανισμούς του δημοσίου, των οποίων τα χρέη δήθεν εκτόξευσαν το τελικώς εκτιμημένο κρατικό έλλειμμα, ήταν η απαραίτητη "καύσιμη" ύλη για να τροφοδοτηθεί η πυρά, στην οποία όλο το Πρετεντερέϊκο σύστημα πληροφόρησης του Μπομπολιστάν αλλά και άλλων κοράκων, επί ώρες έριχνε τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ και όλου του δημόσιου τομέα.


Η κυβέρνηση, και οι "χορηγοί" της, δηλαδή τα κανάλια, μαζί με τον" κοινωνικό εταίρο" της και πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων κ. Δασκαλόπουλο, εδώ και μέρες εξαπολύουν χιλιάδες αναθέματα και λιθάρια εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων στους οποίους φυσικά ρίχνουν το φταίξιμο για την σημερινή τραγική κατάσταση της οικονομίας.

Αυτή η χυδαία νεοφιλελεύθερη και βάρβαρη ρητορική, αφ΄ενός αναπαράγει τις εντολές εξόντωσης της "τρόϊκας" και του ΔΝΤ και αφ΄ετέρου θέλει να δημιουργήσει στον ελληνικό λαό την εντύπωση, ότι επιτέλους θα "επανιδρυθεί" το κράτος πάνω σε ...υγιείς βάσεις (για την ακρίβεια πάνω στα πτώματα εκτοντάδων χιλιάδων απολυμένων υπαλλήλων) και ότι είναι αποφασισμένο να τσακίσει χωρίς οίκτο οποιονδήποτε τολμήσει να σηκώσει κεφάλι.

Βλέπουμε δηλαδή να στριφογυρίζουν απειλητικά το καμουτσίκι του κοινωνικού αυτοματισμού και της τρομοκράτησης, πριν επιχειρήσουν το τελικό λαοκτόνο "γιουρούσι".

Κανένα όμως τυραννικό καθεστώς δεν είναι τέλειο και τελικά κάνει γκάφες οι οποίες αποδεικνύουν περίτρανα το ψεύδος και τους αληθινούς σκοπούς του.

Είπαν λοιπόν στη Eurostat ότι 17 εταιρείες του δημοσίου είναι υπερχρεωμένες και εξ αιτίας τους το έλλειμμα του ελληνικού κράτους εκτοξεύθηκε ακόμα πιό ψηλά.

Μεταξύ αυτών των εταιρειών συμπεριέλαβαν και την ΕΡΤ της οποίας η διοίκηση με επίσημα στοιχεία αποδεικνύει τις ανακρίβειες του Ευρω-νταβατζή.

Δείτε πιό κάτω την σχετική δημοσίευση απο την σημερινή "Ελευθεροτυπία" και αναρωτηθείτε μήπως αυτή η "αστοχία" των εκτιμήσεων της Eurostat δεν περιορίζεται μόνο στην ΕΡΤ αλλά έχει συμβεί και σε πολλούς άλλους τομείς;

Μήπως μας δουλεύουν ψιλό γαζί και "αστοχώντας" υπερβάλλουν με τελικό στόχο τον εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού και την εξ αυτού απόλυτη παράδοση της χώρας μας στα χέρια του Δ΄Ράϊχ;

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο και αναρωτηθείτε σοβαρά για τα όσα έχετε ακούσει μέχρι τώρα απο την "τρόϊκα", το κατοχικό καθεστώς και τα παπαγαλάκια του:

ΕΡΤ: Από του χρόνου θα είμαστε κερδοφόροι




Οικονομικά στοιχεία δημοσιοποίησε χθες η διοίκηση της ΕΡΤ, για να αποδείξει ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν είναι προβληματική, απαντώντας σε δημοσιεύματα που -βάσει έρευνας της Eurostat- τη συμπεριλαμβάνουν στις ΔΕΚΟ που επηρεάζουν το έλλειμμα.

Σύμφωνα με στοιχεία, μέχρι και τον Οκτώβριο του 2010 τα χρέη της ΕΡΤ μειώθηκαν κατά 67 εκατ. ευρώ (από 112) και οι συσσωρευμένες ζημίες σε 87 εκατ. ευρώ (από 119).

Η διοίκηση της ΕΡΤ κάνει λόγο για δημιουργία πρωτογενών ετήσιων πλεονασμάτων από φέτος (θα ξεπεράσουν τα 40 εκατ. ευρώ) και το ίδιο θα συμβεί και το 2011, «με αποτέλεσμα να έχουν εντός του 2012 ουσιαστικά εξαλειφθεί τα χρέη», ενώ έχει εξασφαλίσει και δάνειο 30 εκατ. ευρώ (επιτόκιο 3% πλέον Euribor), χωρίς εγγύηση του Δημοσίου, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

«Στη δημιουργία των πλεονασμάτων -τονίζει- συμβάλλουν κατά 60% οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μέσω της περικοπής των αμοιβών τους, όταν μάλιστα δεν έλαβαν αυξήσεις κατά το 2009».

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP