Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Όχι σε αυτούς που παίζουν το τέλος μας

Πριν από πέντε χρόνια ακριβώς: Ρεσάλτο, τεύχος-1
Το άρθρο της Σύνταξης
Στο ίδιο τεύχος υπάρχουν και οι θέσεις του περιοδικού.

  Διαβάστε ΕΔΩ

 



Όχι σε αυτούς που παίζουν το τέλος μας

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ τραγωδία της παρακµής δεν έχει την πηγή της στην αποσύνθεση του υπάρχοντος, αλλά στο γεγονός ότι δεν υπάρχει καµιά πολιτική δύναµη που να προωθεί και να αγωνίζεται για κάτι το αληθινά καινούργιο.
Σε μια εποχή που η πλανητική εξουσία έχει επιφέρει τεράστιες οπισθοδρομικές ανατροπές σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, πολιτισμικό και πνευματικό επίπεδο (απειλεί ακόμα και τους «μηχανισμούς» της σκέψης), οι διαχειριστές του πολιτικού και πνευματικού κατεστημένου και του «αριστερού», αποτελούν την ιδεολογική εμπροσθοφυλακή της παγκοσμιοποίησης, παρέχοντας απλόχερα το «προοδευτικό» και «αριστερό» άλλοθι στους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις της πλανητικής εξουσίας: Της Νέας Τάξης.

Αυτοί οι δήθεν, που εμφανίζονται με το παραπλανητικό φωτοστέφανο του αριστερού και του προοδευτικού, του «αvοιχτόμυαλου» φιλελεύθερου είναι η Πέμπτη Φάλαγγα της Νέας Τάξης που λανσάρει τρομοκρατικά τον ολοκληρωτισμό της μιας σκέψης και της μιας ταυτότητας του «αυτοκρατορικού» ιμπεριαλισμού και εξίσου τρομοκρατικά αποκλείει και στιγματίζει κάθε ανησυχία και προβληματισμό που συντελείται στην ελληνική κοινωνία.

Πρέπει να σπάσει το κατεστημένο της φίμωσης των ενοχλητικών ιδεών. Αυτή η ανάγκη γέννησε το Ρεσάλτο.

Το Ρεσάλτο θα θέσει τολμηρά τις νέες προκλήσεις της εποχής μας, θα αναδείξει τις πολιτικές αιχμές των μεγάλων προβλημάτων, και θα ανοίξει διάλογο πάνω στα στρατηγικά ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα που τίθενται σήμερα.

Ζητήματα όπως η άλωση του έθνους-κράτους από τη «Νέα Τάξη», τα «ανοικτά σύνορα» με τις συνακόλουθες εφιαλτικές απειλές, η μετανάστευση και ο εποικισμός, ο «ρατσισμός», ο «εθνικισμός» και η «τρoμoκρατία» (τα νέα ιδεολογικά σκιάχτρα του « αυτοκρατορικού» ιμπεριαλισμού), ο πόλεμος κατά της Εκκλησίας, η πολτοποίηση του πολιτισμού και η ισοπέδωση της ιστορίας και των συμβόλων της συλλογικής ιστορικής μνήμης, ο ακρωτηριασμός της σκέψης και της αισθητικής ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ στην παρούσα φάση.

Το Ρεσάλτο θα στηριχτεί στις φιμωμένες αγωνίες, ανησυχίες και προβληματισμούς που συντελούνται σε όλους τους κοινωνικούς, πολιτικούς και πνευματικούς χώρους, σε όλους εκείνους που στέκονται αγωνιστικά ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε αυτούς που παίζουν το τέλος μας. Το σημείο αναφοράς του θα είναι οι ριζοσπαστικές διεργασίες, ζυμώσεις και προβληματισμοί που συντελούνται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Σκοπός του: Να αποτελέσει μια γέφυρα επικοινωνίας και ενότητας της οργής που κοχλάζει στην ελληνική κοινωνία.

Ρεσάλτο θα επιχειρηθεί, λοιπόν, όχι μόνο στις εκλογικεύσεις του νεοφιλελεύθερου κάτεργου και του εργασιακού μεσαίωνα που τείνει να επιβληθεί, αλλά και στις ιδεολογικές και «κοσμοθεωρητικές» γαλέρες της Νέας Τάξης: όσοι πιστοί προσέλθετε…

ΟΧΙ σε αυτούς που θέλουν να μας μαντρώσουν μέσα στα πολυφωνικά σκουπίδια της αυτοκρατορικής μονοφωνίας, στη σιωπή, την πείνα και τη δίψα!


 ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5127

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP