Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Πέντε χρόνια Ρεσάλτο: Ο κύκλος έκλεισε

Τελικά αύριο Τρίτη (23 Νοεμβρίου) θα κυκλοφορήσει το τεύχος. Θα είναι το τελευταίο.
Το άρθρο της Σύνταξης:




Με αυτό το τεύχος το ΡΕΣΑΛΤΟ κλείνει τα πέντε χρόνια του. Πέντε χρόνια πολύ δύσκολα, αλλά και πολύ δημιουργικά. Πιστεύουμε ότι αναδείξαμε, επεξεργαστήκαμε και εξειδικεύσαμε αναλυτικά τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας και τους μεγάλους κινδύνους που μας απειλούν.
Το σπουδαιότερο: «σπάσαμε» τα ποικίλα ταμπού, τα καθεστωτικά στερεότυπα και τις πανοπλίες της φοβίας που είχαν σφυρηλατήσει οι «μπράβοι» της Νέας Τάξης με τις «προοδευτικές» και «αριστερές» μεταμφιέσεις.
Το πρωταρχικό έργο της ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ των θεωρητικών και πολιτικών γνώσεων, καθώς και της απελευθέρωσης από τα τρομοκρατικά κλισέ του καθεστώτος, έχει συντελεστεί.
Ο Κύκλος πλέον του περιοδικού πάνω στη θεωρητική και πολιτική επεξεργασία ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ.

ΑΥΤΗ η εργασία, πολύ σημαντική ακόμα, έχει υποκατασταθεί από τα ιστολόγια του ΡΕΣΑΛΤΟ τα οποία αποτελούν περιοδικό, ΟΧΙ μηνιαίο ή διμηνιαίο, αλλά ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ οι συντάκτες και το δίκτυο συνεργατών του ΡΕΣΑΛΤΟ αναλύουν τα γεγονότα και επεξεργάζονται και εξειδικεύουν το καθημερινό γίγνεσθαι.

Η συνέχιση πλέον του περιοδικού σε διμηνιαία ή μηνιαία βάση δεν εξυπηρετεί τίποτα, ακριβώς γιατί αναδημοσιεύει αυτά που έχουν γραφτεί στα ιστολόγια του ΡΕΣΑΛΤΟ και μάλιστα επιλεγμένα και σε ελάχιστο βαθμό.

Το περιοδικό πλέον θα μπορούσε να συνεχιστεί μόνο σαν όργανο άμεσης πολιτικής δράσης, δηλαδή σαν όργανο μιας οργάνωσης με δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης και οργανωτικής κεφαλαιοποίησης μέσα στο λαό και τα κινήματα.

Το ΡΕΣΑΛΤΟ, όμως δεν είναι πολιτική οργάνωση, ούτε έτσι είχε ξεκινήσει και το σπουδαιότερο: Δεν μπορεί να αυτό-ανακηρυχτεί σε οργάνωση.

Στόχος του ήταν να δημιουργήσει έμβρυα και εργαστήρια σκέψης μέσα στην ελληνική κοινωνία που αυτά θα θέσουν, με τη συμμετοχή τους στα λαϊκά κινήματα που έρχονται, τις βάσεις μιας νέας επαναστατικής οργάνωσης.

Κάθε πολιτική οργάνωση προϋποθέτει ιδεολογικό άξονα και επεξεργασμένο πρόγραμμα καθημερινής παρέμβασης μέσα στο λαό.

ΟΙ συντελεστές του ΡΕΣΑΛΤΟ μπορεί να έχουν τους ιδεολογικούς άξονες, αλλά δεν γίνεται να οικοδομήσουν πολιτική οργάνωση, θα γίνουν μια άλλη ιδεολογική «ομαδούλα»…

Συνεπώς το περιοδικό αφού δεν μπορεί να μεταλλαχτεί σε όργανο πολιτικής οργάνωσης δεν έχει νόημα να συνεχίσει, μια και το έργο του υπερκαλύπτεται και μάλιστα πιο διεξοδικά και σε καθημερινή βάση από τα ιστολόγια του ΡΕΣΑΛΤΟ.

ΣΕ καθημερινή βάση πλέον το περιοδικό ΡΕΣΑΛΤΟ στα ιστολόγια:

http://www.resaltomag.gr/

http://resaltomag.blogspot.com/

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ τους αναγνώστες για τη συγκινητική στήριξή τους τα πέντε αυτά δύσκολα χρόνια.

Υ.Γ. Για τους συνδρομητές και τους φίλους που ακόμα δεν έχουν εξοικειωθεί με το ιντερνέτ θα τους στέλνουμε, κάθε μήνα, τα σπουδαιότερα κείμενα…

ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5127

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP