Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Μια τέτοια νίκη ακόμα και θα πάθουμε πανωλεθρία



 Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

"Ανακαινισθήσεται ως αετού η νεότης σου"

Δαβίδ

Μια ακόμα τέτοια νίκη και θα πάθουμε πανωλεθρία. Αυτό είπε ο βασιλιάς Πύρρος όταν νίκησε τους Ρωμαίους και έχασε το μισό στρατό του. Σαν τη νίκη Πύρρου είναι οι νίκες του Κακού. Όταν το κακό θριαμβεύει ηττάται. Αυτό σημαίνουν τα λόγια του Κυρίου είδα τον Σατανά να πέφτει στη γη σαν αστραπή. Το ίδιο νόημα έχει και η λαϊκή παροιμία, το ψέμα δεν πολυκαιρίζει. Είδα τον Σατανά να πέφτει σαν αστραπή στη γη σημαίνει επίσης ότι το κακό δεν θέλει χρόνο να συντριβεί. Μέσα σε μια ώρα έπεσαν αυτοκρατορίες και εξαφανίστηκαν. Όλος ο κόσμος ξέρει πια ότι η λάμψη και η δόξα και η ισχύ του κακού είναι παροδική. Φεύγει σαν αστραπή.

Η Πατρίδα μας βρίσκεται σε πτώση. Αιτία είναι η σύγχρονη μυθολογία και η ειδωλολατρεία αυτών που κατέκτησαν την εξουσία και χρησιμοποίησαν κάθε επιστημονικό τρόπο, για να εμποδίσουν την ανανέωση, η οποία ακολουθεί κάθε πτώση. Ο άνθρωπος δεν μένει στην πτώση του αλλά αγωνίζεται έως την εσχάτη αναπνοή του να σηκωθεί. Το ίδιο και οι κοινωνίες ανανεώνονται μετά από κάθε πτώση. Ο αετός πέφτει και τσακίζεται και αλλάξει τα φτερά του.

Το ψεύδος, οι μύθοι, τα είδωλα, οι προκαταλήψεις πέφτουν από μόνα τους και δεν σηκώνονται ποτέ. Παράδειγμα η αρχαία ειδωλολατρεία κατέπεσε από μόνη της όταν ο κόσμος κουράστηκε να λατρεύει τα είδωλα. Σαν τον Ντόριαν Γκρέϊ, τον ήρωα του ομωνύμου μυθιστορήματος του γνωστού Άγγλου ποιητή Όσκαρ Ουάϊλντ. Έκαμε ένα είδωλο του εαυτού του για να διατηρήσει την νεότητά του για πάντα, αλλά το είδωλο γέρασε μαζί του. Έτσι παθαίνουν αυτοί που δημιουργούν είδωλα τον εαυτό τους. Καταπίπτουν από μόνα τους μαζί τους όταν δεν έχουν πια άλλες δυνάμεις να τα συντηρούν. Μπορείς να γελάσεις λίγους ή πολλούς για πολλή καιρό. Αλλά δεν μπορείς να τους γελάσεις όλους για πάντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5103
  

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP